Pogba najavio žalbu i ponovio da nije koristio nedozvoljene supstance 1Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Francuski fudbaler Pol Pogba najavio je da će se žaliti Sudu za sporsku arbitražu (CAS) u Lozani na četvorogodišnju suspenziju, ponovio je da nikada nije koristio nedozvoljene supstance i da će ispričati čitavu priču kada bude oslobođen zakonskih ograničenja.

„Obavešten sam o odluci Nacionalnog tibunala za antidoping i verujem da je presuda pogrešna. Tužan sam, šokiran i slomljenog srca jer mi je oduzeto sve što sam gradio u profesionalnoj karijeri. Kao profesionalni sportista nikada ne bih uradio ništa da poboljšam svoje nastupe korišćenjem zabranjenih supstanci i nikada nisam omalovažavao i varao kolege i navijače bilo kojih timova za koje sam igrao i protiv kojih sam igrao“, naveo je Pogba u saopštenju, preneo je Skaj.

„Kao posledica objavljene odluke, uložiću žalbu Sudu za sportsku arbitražu“, naveo je 30-godišnji fudbaler.

Juventus je ranije saopštio da je „primio na znanje“ odluku suda koja je usledila nakon zahteva tužilaštva protiv Pogbe, u skladu sa svetskim antidoping kodeksom.

U septembru 2023. godine objavljeno je da je Pogba bio pozitivan na testosteron. On je testiran posle utakmice Juventusa i Udinezea, 20. avgusta, a nije igrao u toj utakmici.

Pogba je odlučio da ne sklapa nagodbu sa italijanskom antidoping agencijom, pa je tako slučaj završio pred domaćim antidoping sudom.

„Kada budem oslobođen zakonskih ograničenja čitava priča će postati jasna, ali nikada nisam svesno ili namerno uzeo bilo kakve suplemente koji krše antidoping pravila“, rekao je Pogba.

Verovatno će se Svetska antidoping agencija (WADA) žaliti na bilo koju odluku CAS ako uvaži Pogbinu žalbu, a konačna presuda mogla bi da završi na Federalnom sudu Švajcarske.

Pogba je tokom karijere igrao za Mančester junajted i Juventus, sa kojim ima ugovor do 2026. godine. Torinski klub mu isplaćuje minimalnu zaradu predviđenu koletkivnim ugovorom za italijanske profesionalne fudbalere koja iznosi 42.500 evra godišnje.

Za reprezentaciju Francuske odigrao je 91 utakmicu i postigao 11 golova, a osvojio je Svetsko prvenstvo 2018. i Ligu nacija 2020/2021.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari