Poketino napušta PSŽ, želi ga Bilbao 1Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Pari Sen Žermen je ispadanjem u osmini finala Lige šampiona, bez obzira na titulu u Ligi 1, završio sezonu na bezuspešan način. Iako percipiran kao rešenje na startu takmičarske godine, Maurisio Poketino okarakterisan je na Parku prinčeva kao trener sa kime ekipa nema perspektivu i po svemu sudeći dve strane će se rastati već u junu. Razvoj situacije u Parizu, pomno prate u Bilbau, rešeni da privole Argentinca da se preseli u Španiju.

Kako tvrdi francuski Lekip, trener PSŽ-a je prva želja – Bilbaa.

Na San Mamesu nisu zadovoljni ovosezonskim rezultatima; na tir kola do kraja domaćeg šampionata šanse da se domognu plasmana u evropska takmičenja veoma su male, samim tim ostanak marselinja na klupi doveden je u pitanje, uprkos tome što je reč o odličnom stručnjaku.

Čelnici Atletika u Poketinu vide rešenje i spremni su da povuku konkretne poteze, mada je pitanje da li Argentinac Bilbao vidi kao naredni trenersku destinaciju.

Dok za fudbalere važi pravilo da moraju da imaju baskijske korene da bi igrali za crveno-bele, za trenere to ne važi, pa su u poslednjih tridesetak godina Bilbao vodili Dragoslav Stepanović, Jup Hajnkes, Marselo Bjelsa…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari