Pokrenuta istraga zbog sukoba Ibrahimovića i Lukakua 1Zlatan Ibrahimović Foto: EPA-EFE/ FABIO MURRU

Fudbalski savez Italije saopštio je danas da je pokrenuta istraga o prošlonedeljnom sukobu igrača Milana i Intera, Zlatana Ibrahimovića i Romelua Lukakua.

Kao deo te procedure, savezni tužilac je odlučio da sasluša sudiju meča Paola Valerija kako bi se „razjasnio obim već preduzetih sankcija“ protiv dvojice igrača, navodi se u saopštenju Saveza.

Ibrahimović i Lukaku su se sukobili prošlog utorka tokom utakmice četvrtfinala Kupa Italije, zbog čega im je sudija dao po žuti karton.

Prepirka bivših saigrača iz Mančester junajteda nastavila se i nakon sudijskog zvižduka na poluvremenu, a saigrači su morali da zaustave Belgijanca koji je bio vidno besan.

Ibrahimović je kasnije u drugom poluvremenu dobio drugi žuti karton i isključenje.

Predstavnici Milana negirali navode o rasizmu u Ibrahimovićevim izjavama.

Ibrahimović je dan posle utakmice na svom Tviter nalogu napisao: „U Zlatanovom svetu nema mesta za rasizam. Svi smo jedna rasa – svi smo jednaki. Svi smo igrači, neki su bolji od drugih“.

Obojica igrača su suspendovana na po jednu utakmicu u Kupu Italije. Lukaku će propustiti sutrašnji meč protiv Juventusa, dok će Ibrahimović propustiti sledeći meč u takmičenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari