"Pokušavao sam da zaboravim zlostavljanje navijača i majčinu depresiju": Bivši fudbaler Mančester junajteda o odavanju alkoholu 1EPA-EFE/PETER POWELL

Džesi Lingard otvorio dušu medijima o svojim demonima.

Poznati engleski fudbaler proveo je čak 22 godine na „Old Trafordu“, ali poslednjeg perioda u dresu „crvenih đavola“ nerado se seća. Iako je u Notingem Forest otišaoposle 232 utakmice i 35 golova.

„Pio sam pre spavanja, noćnu čašicu. Sada se osvrnem i pomislim: ‘Zbog čega sam to radio?’ Ali trebalo mi je nešto da mi ublaži bol i da me nekako smiri. Pokušavao sam da zaboravim šta se dešava. Ali, to je 10 puta više pogoršalo stvari.

Toliko je bilo zlostavljanja, a ja sam već bio dovoljno pao, a morao sam da nastupam. Posle tih uvreda nisam hteo da budem na terenu, nisam hteo da igram. Nisam želeo da ostavim fudbal, nikad to ne bih uradio, ali bila mi je potrebna pauza.

Bilo je potrebno da pronadjem motivaciju, neku vatru u sebi da nastavim, pošto to više nisam mogao da radim“, izjavio je povodom pogrdnih prozivki sa tribina Lingard u jednom podkastu, a preneo Skaj.

Osim vređanja od strane Junajtedovih navijača teško mu je padala i porodična situacija, tačnije višegodišnja borba majke Kristi sa depresijom, zbog čega je jedno vreme provela na bolničkom lečenju.

„Depresija je bila toliko loša da je morala da ode i potraži pomoć. Ostavila me je sa 11-godišnjom sestrom i malim bratom koji je tada imao 15 godina, a još sam prolazio kroz moje probleme. Tada nisam baš bio stariji brat koga su trebali. Bio sam na autopilotu, nisam bio tamo psihički…“.

Tridesetogodišnji ofanzivni vezista je pola sezone 2020/2021. bio na pozajmici u Vest Hemu, gde se nametnuo sa devet golova na 16 utakmica, ali to mu nije pomoglo da dobije veću minutažu nakon što se vratio u matični klub.

Njegovu ljutnju dodatno je pojačalo to što ga Junajted nije pustio na pozajmicu u Njukasl, početkom prošle godine, iako je već bio dogovorio privremeni rad među Svrakama. Na kraju je izabrao da se skrasi u Notingem Forestu i krene ispočetka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari