Tri boda iz Kaunasa sa tri gola Mitrovića u prvom poluvremenu (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Fudbaleri Srbije postigli su planiranu pobedu protiv Litvanije u Kaunasu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj dogodine – 3:1.

Sva tri gola dao je Aleksandar Mitrović, najbolji strelac naše reprezentacije svih vremena, koji je svoj učinak uvećao na 55 pogodaka, a na osam u duelima s litvanskim timom.

On je dvaput ranije postigao het-trik u državnom timu, ali nijednom nije zatresao mrežu tri puta u prvih 45 minuta. Istakao se u prijateljskoj utakmici s Bolivijom (5:1) pre pet godina u Gracu i prošle jeseni na meču sa Švedskom u Beogradu u Ligi nacija (4:1).

I prvi gol u Kaunasu (21. minut) i drugi (32) postigao je glavom na centaršut Mladenovića, a sledeći (43) nogom na Tadićevo dodavanje.

 

 

 

Što se napravi u napadu, to naša nesigurna odbrana može i da upropasti. Opet je ispoljila smušenost pa je Paulauskas smanjio u smiraj prvog dela utakmice.

 

Iz drugog poluvremena vredna pomena je lepa akcija iz 67. minuta. Milinković Savić je našao pukotinu između dva protivnička igrača da filigrancki na malom prostoru proigra Ilića, koji se ubacio u kazneni prostor s desne strane. Šutirao je mekano, ali je njegova plasirana lopta prošla pored stative.

 

SRBIJA: V. Milinković-Savić, Milenković, Veljković, Babić, Živković (od 73. S. Mitrović), Gudelj, Ilić, Mladenović (od 84. Radonjić), Tadić (od 84. Samardžić), S. Milinković-Savić (od 88. Račić), A. Mitrović (od 73. Vlahović).

Posle septembarskih utakmica stanje na tabeli u grupi je ovo: Mađarska 10 bodova, Srbija 10, Crna Gora 8, Litvanija 2, Bugarska 2.

Sledeće utakmice – 14. oktobar: Bugarska – Litvanija, Mađarska – Srbija; 17. oktobar: Litvanija – Mađarska, Srbija – Crna Gora.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari