"Ponekad osećam da smo mašina za pravljenje novca": Trener Partizana ne bi da igrači razmišljaju šta će klub dobiti od eliminacije Šerifa 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Gordan Petrić ne želi da pojačava rezultatski pritisak na ekipu, od čijih rezultata i transfera klub iz Humske godinama preživljava.

Proše nedelje u Kišinjevu, Partizan je poveo s 1:0 u dvomeču šesnaestine finala Lige konferencije, a 23. februara na svom stadionu probaće da obezbedi ostanak u najmlađem UEFA takmičenju.

Takođe, dovede još neki evropski tim na crno-belu stranu Topčiderskog brda, obezbedi klubu prihode od prodaje karata i dužim zadržavanjem u „izlogu“ eventualno pojača prodajnu cenu igrača.

„Biće zahtevna utakmica. Šerif se pokazao neugodnim protivnikom, igrači su mu brzi i jaki. Moraćemo da uradimo dosta domaćih zadataka. Ako prođemo imamo sigurnost. Dosta ljudi gleda ovaj meč kao rešavanje problema, ja – ne. Ponekad osećam da smo mašina za pravljenje novca, a mi bi trebalo da rasteretimo momke, da ne razmišljaju hoće li Partizan dobiti ovo ili ono. Samo da igraju.

Dobro je što možemo da rešimo dosta problema, ali bi fudbaleri trebalo da se rasterete. Od njih tražim da pruže maksimum i budu zadovoljni kad se meč završi. Siguran sam da će tako biti. Od dolaska potenciram da momci igraju za sebe. Kad to odrade onda i neki drugi imaju korist“, ima svoj ugao posmatranja stvari trener Gordan Petrić, inače bivši fudbaler i funkcioner „parnog valjka“.

Dodatna nevolja su kadrovski problemi, jer osim štopera Igora Vujačića (isključen u Moldaviji) utakmicu će sigurno propustiti jedan vezista, a nije nemoguć izostanak još dvojice igrača sredine terena.

„Patrik Andrade je pre prvog meča imao problem, a onda je snimak magnetnom rezonancom pokazao da nema ožiljak, da bi se tokom gostovanja u Subotici ispostavilo da je iskidao ložu i biće do četiri sedmice odustan sa terena. Ljubomir Fejsa i Bibars Nahto su imali povišenu temperaturu, ali se nadam da će biti spremni…

Ne smatram da je meč sa Spartakom potrošio igrače. U odnosu na jesen ekipa je spremnija, u krajnjoj liniji su se momci minulih dana odmorili“, smatra Petrić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari