Ponovo radi gradski bazen u Šapcu 1Foto: TV Šabac

Na radost Šapčana, od ponedeljka je Gradski bazen ponovo počeo sa radom u redovnim terminima za građanstvo, koji su isti kao i pre uvođenja vanrednog stanja.

Cena karata je ostala ista – 200 dinara. Za noćni termin umanjena je cena na 200 dinara, jer još nije dozvoljeno korišćenje saune.

Svi korisnici sezonskih karata moći će da ih produže za onoliko dana koliko je ostalo u trenutku prekida rada bazena.

Prethodno je bazen otvoren i za Vaterpolo klub Šabac, uz rigorozne mere zaštite, počev od dezinfekcije na ulazu do korišćenja svlačionica, a sama voda u bazenu sadrži hlor kao provereno dezinfekciono sredstvo.

Podsetimo, zatvoreni bazen, posle deset godina čekanja, izgrađen je 2015. godine, a sredstva za njegovu gradnju su prikupljena prodajom municipalnih obveznica.

To je jedini takav primer u Srbiji, i koštao je samo tri miliona evra. To je najniža cena za ovakav objekat, a za godišnje održavanje iz gradskog budžeta izdvaja se 200.000 evra.

Ovde je oko pet hiljada mališana naučilo da pliva, a šabački vaterpolisti dostojno su se odužili gradu, jer su osvojili titulu šampiona i kup, a uspešno se takmiče u regionalnoj ligi.

U planu gradskih vlasti je i gradnja otvorenog bazena olimpijskih razmera.

Tekstovi su deo projekta, koji se sufinansira sredstvima Grada Šapca. Stavovi izneti u medijskom sadržaju ne odražavaju nužno stavove organa koji sufinansira projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari