Poraz crno-belih u Areni: Real smanjio prednost Partizana u četvrtfinalnoj seriji 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Košarkaši Partizana izgubili su od Real Madrida 82:80 u trećoj utakmici plej-of serije Evrolige i narednu šansu za odlazak na fajnal for će imati u četvrtak uveče.

Utakmica je počela u zaglušujućoj buci u Areni što je rezultovalo time da smo u prva tri napada videli tri izgubljenje lopte Reala.

Real je bio tri minuta bez koša iz igre, a to su iskoristili crno-beli da naprave seriju 12:0 za još vreliju atmosferu u dvorani, pa je trener Reala Ćus Mateo pozvao tajm-aut kako bi utakmicu zadržao u nekakvoj kontroli.

Nakon istog u listu strelaca se upisao Najdžel Vilijams-Gos sa linije za slobodna bacanja što je pokrenulo seriju gostujuće ekipe od 9:1.

Najbolji je u tim trenucima u redovima gostiju bio je Najdžel Vilijams-Gos sa šest poena, ali Danilo Anđušić, Alan Smailagić i Džejms Naneli vežu tri trojke, koje uz pogođena slobodna bacanja, Partizan vode do ogromne prednosti – 27:13.

U drugoj četvrtini Partizan je imao prazan hod od puna četiri minuta što je Real iskoristio da preko Valtera Tavaresa i Džanana Muse priđe na samo dva poena zaostatka – 43:41.

Real je u drugoj deonici ponovo zaigrao zonsku odbranu, baš kao u drugom meču ove serije i na nju su igrači Partizana slabo reagovali.

Imali su otvorene šuteve koje nisu pogodili, pa se Real vratio u potpunosti vratio u meč.

Drugo poluvreme otvara Smailagić sjajnim kucanjem nad Tavaresom, uzvraća Gos sa četiri vezana poena, a Anđušič drugom pogođenom trojkom donosi erupciju oduševljenja u Areni.

Ipak, Real se ne predaje i koševima Vilijams-Gosa i Hezonje dolazi do blage prednosti – 54:53.

Centar Reala Valter Tavares ponovo je kao i u prvoj utakmici serije proveo gotovo čitavo prvo poluvreme proveo na terenu, ali je sada za razliku od tog duela imao značajnu minutažu i u drugom poluvremenu, pre svega u trećoj četvrtini u kojoj je dominirao u reketu Partizana.

Krajem treće četvrtine u igru je ušao Tristan Vukčević koji je doneo izuzetan kvalitet u odbrani, a sigurnu ruku u napadu kada bi mu se ukazala prilika da šutne na koš Reala.

Poslednju deonicu utakmice obeležili su Zek Ledej i Dante Egzum sjajnim minijaturama u napadu, pa je Partizan došao do izjednačenja u 32. minutu meča 68:68.

Ušlo se u neizvesnu završnicu, igralo se koš za koš, a u takvoj situaciji se bolje snašao „kraljevski klub“.

Odlučujuću trojku pogodio je Vilijams-Gos 24 sekunde pre kraja utakmice.

Pokušao je da uzvrati Naneli, ali nije uspeo, pa je na liniju slobodnih bacanja otišao Mario Hezonja koji je bio precizan.

Zek Ledej je pogodio šut za tri poena i dao nadu svojim igračima, a u poslednjem posedu gostujuće ekipe Naneli je ukrao loptu i šutnuo za dva poena iz veoma teške situacije, ali nije uspeo da pogodi i donese produžetak svojoj ekipi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari