Poraz Đokovića u Monte Karlu 1Foto: EPA-EFE/ SEBASTIEN NOGIER

Srpski teniser Novak Đoković poražen je od Austrijanca Dominika Tima sa 2:1 u setovima u osmini finala Masters turnira u Monte Karlu.

Đoković je dobio prvi set, a drugi i treći izgubio, mada je prikazao igru koja ga može vratiti u svetski vrh, pod uslovom da dodatno fizički ojača.

Loše je Novak „otvorio“ susret, brzo je protivnik poveo sa 3:0 u prvom setu, a onda je imao i prednost od 4:1, pa 5:2, no onda se nekadašnji broj jedan „probudio“ i vezao par gemova u svoju korist, te ubrzo i izjednačio rezultat na 5:5, a onda u taj brejku (7-2) došao i do prvog seta.

U drugom setu bio je egal sve do 2:2 u gemovima, a onda je Tim napravio brejk posle kog se Novak više nije vratio u set pa je Austrijanac lako došao do 6:2 i trećeg seta.

U trećem setu viđena je prava „rovoska“ borba u kojoj je pobedu ipak odneo bolje plasirani teniser na ATP listi.

Novak je izgubio na svežini, pa je sve teže i teže osvajao poene kako se meč približavao kraju, a fizički pad u igri protivnika sjajno je iskoristio Tim za jedini brejk u poslednjem setu koji je napravio u sedmom gemu, posle kog je Đoković pokušavao da se vrati u rezultatsku ravnotežu, ali mu je uvek malo falilo da tu želju pretoči i u delo.

U četvrtfinalu Dominik Tim će se sastati sa boljim iz duela Rafael Nadal – Karen Kačanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari