Poraz koji (ne) boli 1Foto: STARSPORT

Pobedili u porazu. Ovako bi u tri reči moglo da se opiše ono što su trener i igrači Crvene zvezde konstatovali posle poraza od Napolija (1:3) u petom kolu Lige šampiona.

Ožiljke iz Pariza gde je Zvezda od PSŽ-a doživela najteži evropski poraz u svojoj istoriji (1:6) i Liverpula (0:4) očigledno nije nadoknadila ni pobeda nad vicešampionom Evrope na „Rajku Mitiću“ (2:0), pa se priča sada svela na „dobro smo prošli“ ako je samo 1:3.

Trener crveno-belih Vladan Milojević ponovio je da su utakmice Lige šampiona prvenstveno prilika za sticanje iskustva, pa je tako u drugom poluvremenu u velikom takmičenju debitovao tinejdžer Dejan Joveljić (19)

– Bitno je da smo dobili malog Joveljića, pred njim je budućnost, a sve izmene koje smo napravili su nam pomogle. Negde smo popravili utisak iz prvog dela i imali smo smo neke polušanse gde smo mogli bolje, ali ovo je Napoli – konstatovao je Milojević i dodao da će „Zvezda u Beogradu protiv PSŽ igrati onako kako navijači očekuju“.

Golman šampiona Srbije Milan Borjan naglasio je da ekipa treba da „bude ponosna dokle je dogurala“.

– Koštale su nas naše greške, primili smo tri gola, ali Bože moj, idemo dalje… Generalno smo odigrali super, treba tako da nastavimo i sledeće godine se vratimo sa više iskustva, pa da probamo nešto da napravimo. Ovakve utakmice dobro nam dođu za iskustvo, treba da budemo ponosni dokle smo dogurali. Još smo u igri za Ligu Evrope, imamo šanse. Daćemo sve od sebe da probamo da pobedimo PSŽ, kao što smo pobedili Liverpul. Nikad se ne zna, možda i prođemo – istakao je Borjan.

Defanzivac Zvezde Miloš Degenek ubeđen je da bi meč imao drugačiji tok da Napoli nije pre 15. minuta postigao vodeći gol.

– Primili smo rano gol. Da nismo, drugačije bi se odvijala utakmica. Ponosan sam na saigrače i stil kako smo igrali, ali nažalost izgubili smo“, rekao je štoper crveno-belih. Malo nam je falilo i iskustva. Biće teško protiv Pari sen Žermena, ali pokušaćemo da pobedimo i revanširamo im se za 1:6 – naglasio je Degenek.

Veljko Simić je u prvom poluvremenu propustio gol šansu, dozvolivši golmanu Napolija Davidu Ospini da ga nadmudri.

– Nisam zahvatio loptu kako sam želeo. Krivo mi je jer bi pogodak promenilo tok meča. Nismo bili bojažljivi. Rival je kvalitetna ekipa sa fenomenalnim napadačima. Definitivno reakcije kod golova nisu bile idealne, ali šta da se radi. Imao sam veliku šansu i žao mi je što je nisam iskoristio – zaključio je Simić.

Milojević nije dao Pavkovu da igra

Navijači Zvezde nadali su se da će dvostruki strelac protiv Liverpula i junak meča protiv Salcburga, Milan Pavkov, ući da spasava rezultat, ali do toga ipak nije došlo.

– Pavkov je hteo da igra, ali nisam hteo da rizikujemo novu povredu jer imamo dosta mečeva pred nama. Dobro je ispalo ovako – rekao je trener Zvezde Vladan Milojević.

I od Italijana zavisi treće mesto

Iako igrači Zvezde veruju u osvajanje trećeg mesta u grupi koje ih vodi u nokaut fazu Lige Evrope, situacija je sada da takva da to više ne zavisi samo od njih. Zvezda za treće mesto u poslednjem kolu 11. decembra mora da pobedi Pari Sen Žermen na „Rajku Mitiću“, ali istovremeno i Napoli mora da na „Enfildu“ trijumfuje protiv Liverpula kako bi engleski klub gurnuo na dno tabele. Sreća u nesreći je ta što italijanski klub ne sme da kalkuliše mnogo jer bi i minimalan poraz mogao da znači da neće ostati na jednom od prva dva mesta.

Grupa C

5. kolo

PSŽ – Liverpul 2:1

Napoli – C. zvezda 3:1

6. kolo (11. decembar)

C. zvezda – PSŽ 21.00

Liverpul – Napoli 21.00

Tabela

1. Napoli 5 2 3 0 7:4 9

2. PSŽ 5 2 2 1 13:8 8

3. Liverpul 5 2 0 3 8:7 6

4. C. zvezda 5 1 1 3 4:13 4

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari