Poraz od Kine bez značaja, odbojkašice Srbije sa olimpijskom vizom vraćaju se iz Ningboua 1Foto: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Nakon saznanja da su i pre poslednjeg meča obezbedile plasman na Olimpijske igre u Parizu, odbojkašice Srbije, u kombinovanom sastavu, izgubile od Kine na oproštaju od Ningboua – 1:3 (25:23, 22:25, 14:25, 22:25).

Selektor Srbije Đovani Gvideti iskoristio je priliku da u meču bez rezultatskog značaja šansu ukaže svim odbojkašicama i praktično odmori Tijanu Bošković, Jovanu Stevanović i Alerksandru Jegdić.

Na veoma zahtevnom turniru u Kini, i to samo nekih desetak dana po odigranom Evropskom prvenstvu, odbojkašice Srbije ostvarile su pet pobeda i dva poraza, završivši učešće kao drugoplasirana reprezentacija što je bilo dovoljno za plasman na Olimpijske igre.

U meču sa Kinom, smenjivale su se na prijemu Buha, Lozo, Uzelac i Lazović, priliku da organizuje igru dobila je i Mirkovićeva, dok je na korekciji bila Bjelica.

U prvom setu, Srbija je uspela da dođe dođe do prednosti, tačnije osvoji uvodni deo igre, iako je pred sam kraj imala određenih problema na prijemu. U nastavku je Kina dugo vodila, ali je Mirkovićeva sa dva kuvanja dovela saigračice do vođstva 17:16. Ipak, Kineskinje su brzo vratile prednost oslonjene na snažan servis, svesne da u motivacionom smislu možda i imaju blagu prednost.

Treći set je rezultatski bio potpuno neinteresantan, s obzirom na to da su Srpkinje parirale rivalkama samo do nekih 5:5. Kineskinje su se, potom, razigrale i veoma lako stekle prednost u setovima.

Mogao je meč da ode i u peti set, s obzirom na to da je reprezentacija Srbije u četvrtom vodila 17:11. Ipak, u nastavku su Kineskinje bila smirenije, bolje na servisu i prijemu zbog čega su duel okončale sa konačnih 3:1 u setovima.

Najefikasnija u pobedničkom sastavu bila je Jingjing Li sa 23 poena. Vu je upisala 19, Gong i Vang po 12. U sastavu Srbije Ana Bjelica je skupila 22 poena – 18 iz napada ( 42 odsto), dva bloka i dva asa. Dvocifrene su bile i Sara Lozo i Mina Popović sa po 11 poena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari