Poraz Partizana od Lokomotive u Evrokupu 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Partizana doživeli su poraz od Lokomotive u 5. kolu C grupe Evrokupa 93:83 i tako ostali pri dnu tabele sa skorom 1-4.

Tako su ostali na samo jednoj pobedi i to na teškom gostovanju Bilbau u Baskiji, a za drugu će morati da sačekaju barem naredno kolo.

A večeras nisu loše počeli Nikolićevi izabranici, naprotiv, na „krilima“ brže igre u napadu vodili su dvocifrenom razlikom već na polovini prve četvrtine (17:6), ali onda su gosti došli „do daha“ i preko Mardija Kolinsa polako počeli da „tope“ razliku domaćina.

Ipak, prvu deonicu „crno-beli“ su rešili u svoju korist (24:21), a u drugoj je su gosti iz Krasnodara pojačali u odbrani, pa su Partizanovi igrači počeli da uzimaju teške šuteve, prvo Šalić preko dvojice, a onda i Marinković iz „mrtvog ugla“ maltene, i da ih maše, što su prekaljeni košarkaši Lokomotive umeli da iskoriste i da preko Reglanda i Berkoha preokrenu rezultat.

Rezultatska „klackalica“ bila je viđena u drugom desetominutnom periodu, a nakon nje prednost su imali gosti – 41:39.

U trećoj četvrtini počeli su izabranici Saše Obradovića da se rezultatski odvajaju, ali ne na razliku koju nisu mogli da sustignu Vilijams-Gos i drugovi, pa je utakmica bila otvorena punih 38 minuta, sve dok na kraju trojkama „Lokosi“ nisu srušili Partizan.

U redovima pobednika najbolji su bili Regland sa 23, te Dmitri Kulagin sa 17 poena, a u redovima Partizana Viljams-Gos sa 18, a pratili su ga Samardo Samjuels i Patrik Miler sa 17 poena.

Ipak i pored poraza mora se reći da je Partizan odigrao jednu kvalitetnu utakmicu protiv izuzetno jakog protivnika i da bi je možda i dobio da pre 48 sati nije igrao večiti derbi u sedmom kolu ABA lige.

Sa druge strane Lokomotiva je u Beograd doputovala upravo u ponedeljak i imala je sasvim dovoljno vremena da se pripremi za meč Evrokupa, što nikako ne umanjuje njihov kvalitet i znanje i sposobnost Saše Obradovića da vodi jedan klub koji je u rangu sa mnogim iz Evroligaške „porodice“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari