"Posle kiše uvek dolazi sunce": Duško Ivanović preuzeo krivicu za Zvezdin poraz 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Trener crveno-belih kritički nastrojen, ne i demoralisan posle ubedljivog slavlja Albe u Beogradu (72:87).

Ekipa iz Berlina prekinula je seriju šest poraza u elitnom takmičenju i sa skorom 7-18 i dalje je poslednja na tabeli, dok je Crvena zvezda sa učinkom 11-14 korak dalje od plasmana u doigravanje.

„Nismo igrali odbranu u drugom poluvremnu. Nismo imali opcije u napadu. Samo smo šutirali trojke, a danas nije bio naš dan što se tiče šuta sa distance. Ako smo ozbiljan tim, moramo da igramo čvršće u odbrani i sa više strpljenja u napadu. Naišli smo na ekipu koja igra bez pritiska, ali posle kiše uvek sunce dolazi.

„Kada se izgubi utakmica, slobodno svi pišite (obraćanje novinarima, prim. aut) da sam ja krivac. To ozbiljno mislim. Kada izgubimo nemojte pitati ko je kriv, uvek sam ja kriv“, nabrojao je trener šampiona Srbije, Duško Ivanović, čiji igrači su ubacili samo tri trojke iz čak 28 pokušaja.

„U prvom poluvremenu smo imali agresivnost i igrali smo dobro protiv nezgodne ekipe koja igra atipično. U momentu kada smo prestali da igramo dobru odbranu imali su lake poene, a mi smo pokušali brzo šutevima da ih stignemo i na kraju smo ostali bez snage.

Većina šuteva su bili izgrađeni, ali ozbiljna ekipa mora da ima više opcija u napadu. Možda jednu utakmicu od 20 možeš da rešiš šutem. Ovo nije naš put da nešto uradimo u ABA ligi ili Evroligi. Drugo poluvreme sigurno nije način kako ćemo nešto uraditi… Sledeća utakmica je nova. Ne gledamo pozadi. Idemo samo napred. Mi mislimo da imamo šansu da budemo u plej-ofu“, optimista je crnogorski stručnjak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari