Posle Reala i Barselona priznala ogromne gubitke: U poslednje četiri sezone, košarkaška sekcija Barse u minusu 115 miliona evra 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Neretko se može steći utisak, pogotovo zbog načina razmišljanja predstavnika Zvezde i Partizana, da je učešće u Evroligi pitanje egzistencijalnog opstanka. Ipak, činjenice, objavljene od strane izvora upućenih u načine poslovanja Reala i Barselone pokazuju da Evroliga nije nikakva garancija, naprotiv, samo podloga za gubitke u stotinama miliona evra.

Nedavno je otkriveno da su Madriđani u poslednje četiri sezone generisali gubitke u iznosu od 102 miliona evra, a danas je potvrđeno da slične gubitke beleži i košarkaška sekcija Barselone.

Barsa ima takve finansijske probleme da je pitanje kako uopšte opstaje. „2PlayBook“ je objavio da Barselona samo za prošlu sezonu nije uspela da ukalkuliše gubitke u predviđeni okvir budžeta, već je granicu probila za dva miliona evra.

S tim u vezi, njen ukupan gubitak u prošloj sezoni, koja nije bila podvedena pod koronu, iznosio je impozantnih 30 miliona evra.

Da stvar bude lošija, nisu u pitanju istorijski gubici, s obzirom na to da je sezonu ranije Barselona završila sa minusom od vrtoglavih 34,7 miliona evra.

Uprkos katastrofalnim podacima, Barselona je za prethodnu sezonu povećala bila budžet za dva miliona, ukupno 36, svesna da će time povećati i gubitke.

Zato i ne čudi što je zbirno, za poslednje četiri sezone, Barselona u minusu katastrofalnih 115 miliona evra.

Na sve to, Katalonci za nastupajuću sezonu ne planiraju smanjenje plata, naprotiv. Budžet će biti uvećan i iznosiće 37 miliona evra.

Katalonci očekuju rekordan prihod od 17 miliona evra koji će, zapravo personifikovati nove gubitke u formi 28 miliona evropskih novčanica.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari