Posle Rudara u Kazahstan 1Foto: STARSPORT

Partizan trku ka grupnoj fazi Lige Evrope počinje protiv Rudara iz Pljevalja. Prva utakmica igra se 12. jula u Crnoj Gori, a revanš 19. jula u Beogradu.

Crno-beli su i prošle sezone počeli evropske kvalifikacije protiv crnogorskog kluba – tada je to bila podgorička Budućnost. Ukoliko eliminišu Rudar, u drugom kolu igraće protiv boljeg iz susreta između kazahstanskog Irtiša (koji je prošle godine eliminisala Crvena zvezda) i tima iz pretkvalifikacija.

Trener Partizana Miroslav Đukić smatra da nikako ne treba potceniti protivnika.

„Neće nam biti lako, znamo na da ovom prostoru nema loših ekipa. Dobro ćemo se upoznati, sličan je mentalitet. U svakom slučaju, očekuje nas težak meč, ali mi smo sigurno favorit i probaćemo da uradimo što treba“, rekao je Đukić i dodao da će mu u pripremi duela sa Rudarom pomoći Andrija Delibašić, koji je do skoro bio njegov pomoćni trener.

Nema sumnje da će Partizan imati veliku podršku. Partizan ima veliki broj navijača u Crnoj Gori, pogotovo u Nikšiću, koji je udaljen od Pljevalja 70-ak kilometara. Vrlo je moguće, naime, da utakmica neće biti igrana u Pljevljima jer stadion (dve tribine, kapacitet 5.000 mesta), ne ispunjava uslove za evropske mečeve. Rudar će biti domaćin u Petrovcu ili u Nikšiću.

Protivnike su saznali i niški Radnički i subotički Spartak. Radnički čeka pobednika duela Santa Hulija (Andora) – Gzira (Malta), dok se Spartak iz Subotice sastaje sa Kolerajnom iz Severne Irske.

Na mala vrata u Evropu

Rudar iz Pljevalja je klub koji je prošlu sezonu do Evrope došao sa petog mesta, pošto četvrtoplasirani Grbalj nije dobio licencu za nastup u kvalifikacijama, sa 48 bodova, skoro 30 manje od šampiona, nikšićke Sutjeske. Od starta priprema za novu sezonu, Rudar je doveo trojicu novih igrača (otišlo ih osam), među kojima su i mladi reprezentativac Crne Gore Andrija Gluščević (igra špica), kao i 20-godišnji Periša Perišić, dosadašnji desni bek Zete iz Golubovaca.

Trener Rudara Miodrag Miki Vukotić izjavio je da nije priželjkivao Partizan i da je bilo lakših protivnika.

„Dobili smo najtežeg mogućeg rivala. Partizan je dobar tim, ima odličnog trenera, igrao je u Ligi Evrope. Sigurno je da je protivnik apsolutni favorit. Međutim, daćemo sve od sebe za što bolji rezultat u oba meča“, najavio je Vukotić.

Đukić: Pojačanja po meri

Đukić je analizirao poslednja pojačanja Partizana, napadače Rikarda Gomeša i Nemanju Nikolića i potvrdio da je blizu transfer španskog defanzivca Marka Valijentea.

– Gomeš i Nikolić mogu da donesu efikasnost, oni su „gol igrači“. Pored toga, Nikolić je raznovrstan, može da igra i između linija sredine i napada. Španac Valijente je blizu dolaska, ali ne bih puno pričao dok se ne završi posao – rekao je Đukić i dodao da najskuplje pojačanje u istoriji Partizana Sejduba Suma dobro radi i da će pokušati da ga iskoristi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari