Poslednji tango šampiona u bazenu 1foto:Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško Pijetlović, Milan Aleksić, Gojko Pijetlović i Stefan Mitrović još od 13:10 protiv Grčke u finalu Olimpijskih igara u Tokiju, 8. avgusta 2021. godine, ne igraju za reprezentaciju Srbije, jer su i pre puta na Daleki istok odlučili da zatvore to trofejno poglavlje njihovih impresivnih karijera.

Međutim, ne bi bilo lepo, fer, u redu… da su se dvostruki olimpijski prvaci, višestruki prvaci sveta i Evrope, vladari Svetske lige, FINA kupa…samo tamo daleko oprostili od nacionalnog tima, pa im je Vaterpolo savez Srbije organizovao svečarski ispraćaj u državnu penziju.

U kom će „veličanstvena šestorka“ na turnirskom meču sa Italijom, ove subote (21.00), pred rasporodatim tribinama beogradskog plivališta „25. maj – Milan Gale Muškatirović“, dati zemljacima prilku da im se zadnji put naklone za sve njihove vodene majstorije i na suvom priređene radosti.

– Želimo da im još jednom iskažemo zahvalnost za teško ponovljive karijere. Znam da će subota uveče biti u sećanju ovih momaka do kraja života. To su momenti koji se ne zaboravljaju. Ponavljam, sve to im pripada. O karijerama sa jedne strane govore vrhunski rezultati, blizu 30 osvojenih medalja, dva olimpijska i svetska trona, brojna ekipna i pojedinačna priznanja. Sa druge strane Filip, Prle, Dule, Gojko, Mića i Stefan su igrači koji su ponašanjem, odnosom prema obavezama i životu jedinstven primer mladima. I tu je njihova uloga nemerljiva. Pratio sam ih sve vreme, poslednje četiri godine i kao predsednik Saveza i jedino mi je žao što nisam bio sa njima u Tokiju, da budemo zajedno u momentu kada osvajaju drugo olimpijsko zlato – funkcionersku i ličnu zahvalnost nestvarnoj generaciji iskazao je i predsednik VSS i nekadašnji reprezentativac Viktor Jelenić.

Da sve bude na nivou, protivnik šampiona, njihovih bivših saboraca i naslednika biće aktuelni planetarni prvak Italija, u finišu priprema Azura i naših Delfina za Evropsko prvenstvo u Splitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari