Potpis na visoke ciljeve 1Foto: Starsport

Partizan je dovođenjem osmorice igrača promenio „lični opis“ ekipe u poređenju sa prošlom sezonom.

Iako je gro igrača doveo tokom jula i avgusta, kapitalno pojačanje, na opšte zadovoljstvo svih u Humskoj, „kaparisao“ je sredinom septembra potpisavši jednogodišnji ugovor sa Novicom Veličkovićem. Strastveni partizanovac, uprkos određenim koketiranjima sa italijanskim klubovima (pre svih Ređo Emilijom) odlučio je da ostane u klubu u koji je još kao kadet stigao iz Zemuna.

Veličković je prošle takmičarske godine došao među crno-bele, posle epizode u Trabzonu, za domaću Superligu, u kojoj je, uz Kevina DŽonsa, bio najbolji pojedinac u timu Aleksandra DŽikića.
– Svi znaju koliko volim ovaj klub i koliko želim tu da budem, tako da je ova odluka najnormalnija što se mene tiče – poručio je Veličković.

Novica se još u utorak uveče priključio saigračima, među kojima su mu poznata lica samo Vanja Marinković, novi kapiten Mihajlo Andrić i Miloš Koprivica. Kada je 2009. prešao u Real za povratak mu je bilo potrebno sedam godina; u svom trećem mandatu u Partizanu potrudiće se da crno-belima što više pomogne u ostvarivanju prioritetnih ciljeva.

– Kada igrate za Partizan, ciljevi su uvek najviši, ali ništa se ne obećava. Jednostavno smo tu, da igramo iz utakmice u utakmicu, pa ćemo videti dokle ćemo dogurati ove sezone – naglasio je Novica koji će se izvesno predstaviti publici u hali „Ranko Žeravica“ u prijateljskim utakmicama Partizana sa belgijskim Antverpenom (20. septembar) i bugarskim Lukoilom (23. septembar), koje će ujedno predstavljati i generalnu probu pred start sezone 1. oktobra i gostovanje barskom Mornaru. Pre toga, na programu je turnir u Trstu, na koji će Partizan putovati u nekompletnom sastavu. Veličković je sa crno-belima, pod vođstvom Duška Vujoševića, osvojio pet titula prvaka države, dva Kupa Radivoja Koraća i tri puta bio šampion Jadranske lige. U poslednjoj sezoni (2008/09) proglašen je „Zvezdom u usponu“ Evrolige. Sa reprezentacijom ima srebro sa Eurobasketa u Poljskoj 2009. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari