Potvrda "brejka" iz Istanbula 1Foto: Starsport

Partizan večeras čeka novo iskušenje u Evrokupu, u halu „Ranko Žeravica“ (20.30) stiže francuski Burž predvođen bivšim igračem Partizana Danilom Anđušićem, koji je i najbolji strelac ekipe.

Crno-beli „istorijski“ imaju povoljan skor sa francuskim klubovima (18-9), ali je u Evrokupu odnos drugačiji (1-3), jedina pobeda izvojevana je protiv Limoža prošle sezone u Beogradu (77:58).

Partizan je do sada odigrao tri utakmice u gostima, izgubili su od Huventuda i UNIKS-a, a pobedili Bašakčehir.

U Beogradu je ubedljivo savladana Venecija 95:73, i to je nesumnjivo bila do sada najbolje odigrana utakmica ove sezone.

Biće to još jedan meč u koji crno-beli ulaze oslabljeni bez Jaramaza i Mozlija, a vrlo značajan za plasman u Top 16, jer su u ovom siostemu takmičenja porazi kod kuće često nenadoknadivi.

Partizan i dalje previše luta u igri, sezona je već poodmakla a ne vidi se da stvari brže dolaze na svoje mesto.

Doduše, popravljen je bitno šut za tri poena, što je i doprinelo trima uzastopnim pobedama u oba takmičenja, ali i dalje ima mnogo muke u pozicionim napadima.

Pozitivno je što se lagano vraća Pejdž, ali se još čeka doprinos Zagorca u oba pravca, a nedovoljno pokrivena četvorka smanjuje raznovrsnost napada i omogućuje protivniku skupljanje u reketu.

Ilustracija za to je da je Rašon Tomas u prethodne četiri utakmice šutnuo samo šest puta za tri poena, a pogodio dvaput.

Trener Vlado Šćepanović svestan je i težine, i značaja utakmice.

„Bez obzira na rivala, nama bi od velike važnosti bilo da pobedom potvrdimo brejk iz Istanbula i sa pozitivnim skorom dočekamo početak drugog dela grupne faze. Imamo svoje probleme, ali uprkos njima želimo da odigramo hrabro i odgovorno u oba pravca. Samo tako ćemo doći do cilja, a to je uvek pobeda. Dolazi nam Burž koji je u jednoj specifičnoj situaciji, ekipa se kompletirala ali su imali kolektivnu pauzu. Takva pozicija ima i svojih prednosti i mana, pa ostaje da vidimo kako će se na njih odraziti“, rekao je Šćepanović.

Bek Partizana Nemanja Gordić smatra da njegovu ekipu očekuje težak posao.

„Burž je napravio pauzu, nisu odigrali nekoliko utakmica ali to može da bude mač sa dve oštrice. Dosta puta se posle pauze odigra na svežinu dobro. Mi se pripremamo za njih kao da te pauze nije ni bilo, oni su jako kvalitetna ekipa, igrali su u dobrom ritmu pre situacije koja ih je pogodila, tako da nas očekuje težak zadatak“, naveo je Gordić.

Pored Anđušića, glavne zvezde ekipe su Zek Rajt i Alen Omić. Zbog problema sa koronom Burž je odigrao samo dva meča u Evrokupu (skor 1-1).

„Posle dve nedelje svi smo zdravi i spremni za utakmice. Poslednji meč smo odigrali sa Huventudom, pauzirali smo i u prvenstvu Francuske. Samo nas je četvorica bilo na treningu poslednjih 15 dana, ali smo svi željni košarke i uzbuđeni zbog povratka u takmičenje. Igramo protiv jakog rivala, svesni smo snage Partizana, ali donosimo energiju i želju da pobedimo“, rekao je Danilo Anđušić, koji je u dva navrata u karijeri nosio dres Partizana.

Grupa A

UNIKS – Huventud              17.00

Partizan – Burž      20.30

Venecija – Bahčešehir       20.30

Huventud               4-0

UNIKS      2-1

Partizan   2-2

Burž          1-1

Venecija  1-2

Bahčešehir             0-4

Još tri odlaganja

Evrokup je saopštio da u zbog zaraze korona virusom odložena tri meča petog kola. Nantere – Bursa, Cedevita Olimpija – Promiteas i Gran Kanarija – Trento su utakmice koje će se odigrati u nekom naknadnom terminu, a specifična je situacija Mornara koji ima četiri zaražena košarkaša, ali i dalje ima kvotu zdravih da odigra utakmicu protiv Budućnosti u Podgorici.

„Kao trener, ne mogu da razmišljam o pripremi utakmice, nego brojim koliko igrača imam na treningu i ko će sledeći biti pozitivan. Još uvek ne znamo u kom sastavu ćemo nastupiti u sredu. Za sada sigurno bez četvorice glavnih igrača. Nadamo se da će se na tome završiti, da ćemo se vratiti normalnom radu“, rekao je Mihajlo Pavićević, trener Mornara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari