S obzirom na to da proteklog vikenda preko Rusije nisu mogli ni do jedne pobede, odbojkaši Srbije nameravaju da u svom prvom ovogodišnjem predstavljanju pred domaćom publikom ostvare maksimalan učinak. Sigurno je da će i zadatak iz ovog drugog vikenda Svetske lige biti mnogo lakši od onog startnog.

S obzirom na to da proteklog vikenda preko Rusije nisu mogli ni do jedne pobede, odbojkaši Srbije nameravaju da u svom prvom ovogodišnjem predstavljanju pred domaćom publikom ostvare maksimalan učinak. Sigurno je da će i zadatak iz ovog drugog vikenda Svetske lige biti mnogo lakši od onog startnog. Izabranici Igora Kolakovića, naime, večeras u Vršcu u hali Milenijum i sutra u Novom Sadu u hali Spens dočekuju Egipat, po mnogima neugodnu selekciju, ali isto tako i daleko slabije rangiranu od prethodnog rivala Rusije, a i svakako našeg tima. „Utakmice u Moskvi su nam bile dobar pokazatelj onoga što smo uradili u prethodnom periodu. Njihove pobede su zaslužene, a mi smo profitirali time što smo izvukli veliku pouku. Sada to što smo naučili treba da demonstiramo protiv Egipta. Nisu u rangu Rusije i to nam daje nadu da ćemo upisati dve pobede koje svi želimo. Sa tim trijumfima u mnogo boljem raspoloženju nastavili bismo takmičenje u Svetskoj ligi i puno opušteniji dočekali četiri susreta sa Kubom. Ekipa se tokom ove nedelje i kompletirala, iskustvo Miljkovića i Gerića će nam sigurno puno značiti, a na nama mlađima je da i dalje radimo punim intenzitetom“, kaže bloker našeg tima i jedan od najistaknutijih igrača iz prvog vikenda Svetske lige Dragan Stanković.
– Ovom mladom timu veoma je bitno razumevanje i strpljenje koje javnost pokazuje prema nama. Sigurno da bi nam i prava podrška sa tribina puno značila u ovom trenutku. Ne sumnjam da će Vrščani i Novosađani biti uz nas – dodao je Stanković.
Ni kreator igre selekcije Srbije Vlado Petković ne želi da dovodi u pitanje maksimalan učinak ekipe u drugom vikendu Svetske lige.
– Protiv Rusije nadali smo se bar jednoj pobedi i naravno da sada iz duela sa Egiptom očekujemo dva trijumfa. Siguran sam da imamo mnogo bolji tim i ostaje nam samo da to i dokažemo. Uz dobru atmosferu svih dvanaest momaka koji izađu na teren i igru jedan za drugog nema mesta strahu ni panici. Najvažnije je da verujemo u sebe, da želimo da napredujemo, a sve ostalo će samo doći – uverava Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari