Prećutali joj smrt oca, ona umesto brata zaigrala u Real Madridu: Ko je Olga Karmona koja je dala pobednički gol za Špankinje na Mundijalu? 1Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Fudbalerke Španije postale su prvaci sveta zahvaljujući golu Olge Karmone u finalu protiv Engleske (1:0). Levi bek Real Madrida proslavila je pogodak slanjem srca prema tribinama i podizanjem dresa kako bi pokazala majicu na kojoj piše: „Hvala“.

Poruka je bila namenjena nedavno preminuloj majci prijatelja s kojom je imala prisan odnos i koju je, kako tvrdi, doživljavala kao osobu koja „kao i rođena majka“ brine o njoj.

Sve je to uradila ne znajući da je i sama ostala bez oca, i to dva dana pre finala. Vest da je ostala bez oca saopštila joj je majka nekoliko minuta posle dodele medalja i pehara namenjenog novim prvakinjama sveta.

Porodica fudbalerke odlučila je da namerno sakrije informaciju od nje, ne želeći da je psihički poremeti uoči polufinala i finala. Majka je vest o smrti prenela selektoru Špankinja Horheu Vildi, naglasivši mu da je porodica saglasna da joj se to ne prenese pre završetka finala, a da je na njemu da li će da joj kaže ili da sakrije informaciju.

Vilda je potom u dogovoru sa vrhom Fudbalskog saveza Španije odlučio da se vest o smrti oca prećuti, a Olginoj majci i braći je omogućeno da dođu u Australiju i prate finale, posle čega su joj saopštili tužnu vest.

Olga Karmona Garsija rođena je 12. juna 2000. godine u Sevilji (Andaluzija). Ljubav prema fudbalu stekla je zahvaljujući starijem bratu Franu Karmoni (25) koji je imao veliku želju da zaigra u Real Madridu.

Međutim, najdalje što je stigao je „C“ tim Sevilje, ali je zato sestra pre dve godine obukla dres „kraljevskog kluba“ za koji je do sada odigrala 82 meča i postigla 10 golova.

Roditelji nisu imali želju da Olga postane fudbalerka i upisivali su je na časove tenisa, plivanja, pa čak i flamenka. Ona je, međutim, tvrdila da će kao brat Fran postati fudbalerka, što je na kraju i ostvarila.

U dresu „crvene furije“ debitovala je tek pre godinu i po dana. Selektor Vilda smatra je nezamenjivom po levom boku, tako da je već u nacionalnom dresu sakupila 22 meča i titulu prvakinje sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari