Predah, pa opet Bugarska 1Foto: EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Selektor srpske ženske odbojkaške reprezentacije Zoran Terzić odmorio je u nedelju prvu poenterku tima Tijanu Bošković protiv Rumunije, u meču osmine finala prvenstva Evrope u četiri zemlje domaćina, dok su ostale osvajačice zlata na prethodnom EP na kraći takmičarski predah otišle posle ta tri dobijena seta u Ankari.

Gradu u kojem su slavile i svih pet pobeda u grupnoj fazi turnira i gde ih sutra čeka četvrtfinalni izazov u liku koleginica iz Bugarske.

– Logično je da svaki sledeći rival bude sve jači, jer polako otpadaju one slabije reprezentacije, za koje se i pre početka prvenstva znalo da nemaju šta da traže u borbi za visok plasman. Ono što me raduje je prostor za napredak u našoj igri. Vidim da možemo još prilično toga popraviti, verujem da ćemo to i činiti u svakoj sledećoj utakmici – tvrdi primačica servisa Bjanka Buša.

I, zaista, sastav sa devet šampionki kontinentalnog takmičenja iz 2017. godine i prošlogodišnjeg prvenstva sveta ima još rezervi. Sve može i mora biti još bolje: servis, prijem, blok, kontranapad… pošto svi žele „glavu“ aktuelnih olimpijskih viceprvakinja, već obezbeđenog plasmana na OI u Tokiju 2020. godine. O istom su maštale i savladane rivalke, međutim Francuska, Finska, Grčka, Turska i naredni protivnik Bugarska samo su uspele da im „otkinu“ (ukupno) tri seta. Bez neželjenih rezultatskih komplikacija, a kako naše devojke i zdravlje dobro služi za očekivati je da narednih dana demonstriraju vrhunsku odbojku. U tom slučaju ih valja očekivati do kraja borbe za titulu.

Parovi četvrtfinala

sreda

Ankara

Srbija – Bugarska     16.00

Holandija – Turska   18.30

Lođ

Rusija – Italija           18.00

Nemačka – Poljska  20.30

Plasman od 9. do 24 mesta

Početak eliminacione faze EP odredio je konačan plasman ekipa od 9. do 24 mesta (redom): Belgija, Azerbejdžan, Hrvatska, Slovačka, Rumunija, Grčka, Španija, Slovenija, Ukrajina, Finska, Švajcarska, Mađarska, Francuska, Belorusija, Estonija i Portugal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari