Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije: Đoković, Vuleta i košarkaši idu na zlato u Parizu 1foto:Starsport

Ambiciozne planove imaju u Olimpijskom komitetu Srbije kada je reč o Igrama u Parizu naredne godine.

Božidar Maljković, predsednik OKS, ubeđen je da će na Igrama u Parizu srpski sportisti stići do dvocifrenog broja medalja.

– Košarkaši će se na Olimpijskim igrama boriti za zlato, plus ako  Novak Đoković i Ivana Španović uzmu ono što su odavno zaslužili, siguran sam da možemo do rekordnog dvocifrenog broja medalja – razmišljanja je Maljković.

Nekada vrhunski košarkaški stručnjak, predsednik OKS podsetio je javnost da je bio ubeđen u uspeh reprezentacije Srbije u Manili i pre nego što su krenuli u Manilu.

– Jedini sam Srbin, valjda, koji je rekao, da će košarkaška reprezentacija, zajedno sa mojim kolegom Pešićem, u Parizu da se bori za zlato. Sad kažem isto to, mada nikome ne želim da stavljam za vrat teret.

Shodno znanju i kvalitetu kao i vrhunskim karijerama Đokovića i Vulete, Maljković smatra da bi njih dvoje mogli da „povuku“ i ostale naše sportiste u prestonici Francuske.

– Ako on i Ivana Vuleta budu dostojni svoga imena i prezimena, bogami otvaramo se prema dvocifrenom broju medalja. Uvek se pojavi i neko iznenađenje, nadam se da će tako da bude u Parizu.

Prvog čoveka Olimpijskog komiteta Srbije najviše plaši nestabilna politička situacija u svetu, mnogo više nego li konkurencija na narednim Igrama.

– Vezan sam za Pariz 25 godina, tamo sam bio trener i moraće jako seriozno da se pristupi obezbeđenju tih Igara, koje su „rasute“. Prva košarka, igra se grupna faza u Lilu, pa finale u Parizu, pa putovanja, to neće biti lako za organizovati.

Srbija je na prethodnim Igrama u Tokiju osvojila devet medalja, dok je u Riju 2016. godine srpski tim stigao do osam odličja. U Londonu 2012. godine osvojene su četiri, a u Pekingu 2008. godine tri medalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari