Preko Švedske do vrha grupe 1foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Ako su zabrinuli, pa i razočarali deo nacije igrom i porazom u susretu sa Norveškom, onda su najbolji fudbaleri Srbije goleadom protiv Slovenije vratili osmeh na lice ljubiteljima ove igre između dva gola u svojoj zemlji.

A, njima samima stabilizovali samopouzdanje pred sutrašnju utakmicu sa Švedskom, na terenu trećeplasirane selekcije grupe 4 Lige B nacija, mada se savladani rival slabije kotira i od prethodnog i od dolazećeg protivnika.

– Stručni štab je pripremio detaljnu analizu o Švedskoj, koja ima veliki broj vrlo kvalitetnih igrača. Gledao sam nekoliko njihovih utakmica i svestan sam da nas očekuje težak zadatak, pogotovo što se igra na njihovom stadionu gde vlada sjajna atmosfera. Ukoliko odigramo na našem nivou, ne strahujem za rezultat. Kvalitetniji smo od Švedske, nadam se pobedi i nastavku borbe za prvo mesto u grupi – poručio je vezista španskog Hetafea, Nemanja Maksimović, pre sinoćnjeg odlaska u Stokholm.

Jedan od osvajača omladinskog Mundijala 2015. godine u aktuelnoj generaciji A reprezentativaca nije dobio šansu u startnih 90 minuta sezone 2022/2023, ali je zato odradio ceo nedeljni duel sa Zmajčekima, u kom je njegov šef Dragan Stojković prilično izmešao „karte“ u odnosu na četvrtak. Za razliku od njega, Darko Lazović je bio zapažen na desnom boku tokom neuspelog loptanja sa Norvežanima, pre nego što je zamenjen u 69. minutu, da bi tri dana kasnije ostavljen van protokola utakmice.

– Imao sam puno prostora, bilo je dobrih prodora, ali mi je falio taj završni pas i možda precizniji centaršut. Norvežani su defanzivno stajali veoma dobro, napravili su blok i bilo je jako teško da ih probijemo. Uspeli smo da stvorimo tih par prilika, nismo ih iskoristili, ali je protiv Slovenije sve došlo na svoje mesto. Sada nas očekuje gostovanje u Švedskoj, koja je zabeležila polovičan učinak u prva dva kola. Nije me iznenadio njihov poraz od Norveške, svedoci smo čudnih rezultata, čak i one najjače reprezentacije gube bodove na startu Lige nacija. Jednostavno, termin je vrlo nezgodan. Šta je tu je, moramo da se prilagodimo kalendaru i da u naredne dve utakmice izvučemo poslednje atome snage. Time ćemo pokazati karakter i poslati poruku da nam je cilj prvo mesto i plasman u viši rang – objašnjava i uverava iskusni igrač sredine terena naše selekcije i Verone.

Pre nego što Piksi sutra uveče sa svojim izabranicima krene u bitku sa reprezentacijom koja se lepo počastila na „izletu“ u Sloveniji, a onda nije iskoristila prednost domaćeg terena u meču sa Norveškom.

Liga B, grupa 4

1. kolo (2. jun)

Srbija – Norveška 0:1

Slovenija – Švedska 0:2

2. kolo (5. jun)

Švedska – Norveška 1:2

Srbija – Slovenija 4:1

3. kolo (9. jun)

Švedska – Srbija 20.45

Norveška – Slovenija 20.45

4. kolo (12. jun)

Norveška – Švedska 18.00

Slovenija – Srbija 20.45

Tabela: Norveška 6, Srbija 3, Švedska 3, Slovenija 0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari