Premijerligaši se 18. maja vraćaju u pun trening 1Foto: EPA-EFE/ DOMENIC AQUILINA

Premijer liga ove nedelje pokreće „Projekat Restart“ prema kome bi se klubovi mogli vratiti u puni trening do 18. maja, što bi im omogućilo nastavak takmičenja dvadesetak dana kasnije.

Predstavnici svih klubova će na sastanku koji je zakazan u petak raspravljati o uslovima za nastavak takmičenja koje je prekinuto 13. marta. Biće odlučeno na kojim stadionima mogu da se odigraju preostale 92 utakmice do kraja sezone, pred praznim tribinama ali uz omogućen besplatni TV prenos. Bilo kakva odluka zavisiće i od vlade Velike Britanije, odnosno narednih predviđenih mera, od kojih je najvažnija masovno testiranje na korona virus.

Uoči prekida sezone, lider Premijer lige Liverpul imao je 25 bodova više od prvog pratioca Mančester sitija, koji ima utakmicu manje. S obzirom das u „građaniu“ još uvek suspendovani iz evropskih takmičenja, na pozicijama koje vode u Ligu šampiona bili su Lester siti, Čelsi i Mančester junajted, ispred Vulverhemptona, Šefild junajteda, Totenhema i Arsenala.

U zoni ispadanja su Norič, Aston Vila i Bornmut koji ima isti broj bodova kao Votford i Vest Hem, koji su „iznad crte“.

Duže vreme za fizičku spremu

Lekari i kondicioni treneri u Španiji strahuju da bi po povratku na teren fudbalera moglo da dođe do povećanog broja povreda.

„Igrači su već osam sedmica bez takmičenja, zaključani u svojim domovima, a nemaju svi velike kuće u kojima mogu da se fizički pripremaju. Ne znamo koliko im treba vremena da se fizički oporave kada opet izađu na teren, a da ne bude značajnog porasta povreda. Potrebno im je dati dovoljno vremena do takmičenja kako bi rizik bio minimalan“, rekao je Rafael Ramos, predsednik Udruženja lekara fudbalskih klubova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari