Preokret: Zoran Terzić ipak preuzeo Ruskinje 1Foto: STARSPORT

Izvestan potpis odložen je bio do daljnjeg zbog ratnih dešavanja u Ukrajini i sankcija uvedenim ruskim sportistima, klubovima, nacionalnim savezima, međutim Zoran Terzić, doskorašnji šef struke reprezentacije Srbije, odlučio je da prihvati poziv i uprkos političkim ograničenjima, preuzme selektorsko mesto na klupi Rusije.

Posle mlatene dve decenije vrhunskih rezultata na poziciji selektora odbojkašica Srbije, Terzić je pre par meseci odlučio da napusti poziciju. Još dok se premišljao, Rusi su obznanili da će preuzeti njihove najbolje odbojkašice.

Nakon mesec dana od odloženog potpisivanja ugovora, Rusi su obajvili da će Terzić biti na čelu jedne vrlo perspektivne genetacije.

“ Što se tiče selektora ženskog tima sve je vrlo jasno. Uspeli smo da potpišemo ugovor sa Zoranom Terzićem. On je, uprkos teškim vremenima, pun entuzijazma. Već je tražio da mu se dostave planovi, da sastavi listu kandidatkinja… Savez i novi selektor svesni su da je potrebno vreme kako bi se tim podigao na noge. Biće to svakako interesantno iskustvo za sve nas“, otkrio je Aleksandar Jaremenko, generalni sekretar Odbojkšakog saveza Rusije.

Uporedo, Terzić će raditi i u klupskoj ženskoj odbojci, s obzirom na to da je od 2018. trener turskog Fenerbahčea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.