Presudio (sumnjiv) penal (FOTO) 1

U derbiju 26. kola Superlige fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Vojvodinu (2:1) i tako nastavili su pobedonosnu seriju. Derbi je opravdao očekivanja samo kada je u pitanju borbenost i zalaganje igrača oba tima, ali kvalitet igre nije bio na očekivanom nivou.

Da li je za to isključivi krivac loš teren, ili je pak nešto drugo u pitanju, tek ostao je opor utisak, a tome je znatno doprineo i sudija Jovan Šegrt, pre svega zbog dosuđenog penala za goste koji je i odlučio pobednika.

Teško da su fudbaleri Zvezde mogli da požele bolji početak meča, pošto su već u drugom minutu došli do prednosti. Šutirao je Branko Jovičić sa distance, golman Rockov je samo uspeo da odbije loptu, na koju je natrčao Donald i sproveo ju je u mrežu za vođstvo beogradskih crveno-beli. Rano vođstvo gostiju poremetilo je igru Vojvodine, igralo se rastrzano između dva šesnaesterca, bez pravih prilika. Domaćini jesu imali terensku inicijativu, gosti su svoju šansu tražili u kontranapadima ali do promene rezultata u prvih 45 minuta nije došlo.

Ni na početku drugog poluvremena situacija na terenu se nije bitno promenila. Igralo se uglavnom na sredini terena sa mnogo grešaka, najviše zbog lošeg „travnatog tepiha“ na stadionu Vujadin Boškov. Vojvodina je ipak za nijansu bila konkretnija u završnici, a prvu pravu priliku da dođu do izjednačenja domaćini su imali u 71. minutu kada je posle centaršuta Putničanina Mihajlović sa samo pet metara bio neprecizan. Ipak, dva minuta kasnije Vojvodina uspeva da postigne gol – posle pravog „karambola“ u šesnaestercu gostiju do lopte dolazi Eze koji je snažnim udarcem šalje u mrežu iz nemoćnog Borjana.

Trener Crvene zvezde se tada odlučuje da u igru uvede Bena (umesto Pešića) i upravo on postiže gol koji je beogradskim crveno – belima doneo sva tri boda. Radonjić i Mesaroš su bili u duelu na samoj korner liniji u šesnaestercu Vojvodine, napadač gostiju „vešto“ pada i sudija Jovan Šegrt pokazuje na „belu tačku“. Protesti domaćih igrača bili su, naravno uzaludni, a Ben je bio siguran realizator najstrože kazne. U nastavku je, naravno, viđeno, malo fudbala, gosti su supeli da sačuvaju prednost.

Zvezda je ovom pobedom zadržala 14 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan i praktično obazbedila prvu poziciju uoči plej – ofa, dok je Vojvodina ostala na osmom mestu, sa tri boda više od Mladosti iz Lučana, sa kojom će se u preostala četiri kola boriti za plasman u plej-of. Već u nedelju Novosađani gostuju upravo u Lučanima, zatim u Novi Sad dolazi Zemun, pa sledi put u Niš i onda dolazak Rada.

Stolica: Osramoćeni smo, samo napred

Neposredno po završetku utakmice trener Vojvodine Ilija Stolica bio je vidno razorčaran epilogom na stadionu Vujadin Boškov.

– Osramoćen je Fudbalski klub Vojvodina na svoj rođendan. Osramoćen sam ja kao trener. Osramoćeni su svi moji momci. Da pričam o fudbalu, o igri, o akcijama… ispašću smešan. Svi smo svedoci svega što se događa u našem fudbalu. Samo napred – rekao je Stolica.

Milojević: To je derbi

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević bio je zadovoljan, pre svega rezultatom, u derbiju.

– Želeli smo da došemo što pre do vođstva i u tome smo uspeli. Nađalost, posle smo primili gol zbog naše gluposti. Imali su domaćini svoje šanse, imali smo ih i mi. Čestitatim i fudbalerima Vojvodine i mojim igračima. Bio je ovo pravi derbi, nema tu nekog fudbala – rekao je Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari