Pretnje zbog izjava Danasu 1Foto: STARSPORT

Bivši arbitar i nekadašnji predsednik Sudijske komisije FSS Miroslav Radoman prijavio je policiji u Novom Sadu da je preko telefona dobio pretnje zbog izjava za list Danas koje su prenete u utorak u okviru teksta „Sudije ukrale šou igračima“.

Podsetimo, Radoman je za naš list potvrdio da veruje da je sa čela Sudijske komisije svojevremeno smenjen zbog toga što je sa liste sudija skinuo arbitre za koje se sumnja da nisu nenamerno pravili greške na mečevima koje su vodili. Povod za razgovor sa prvim srpskim arbitrom koji je vodio meč Lige šampiona bila je serija spornih sudijskih odluka u nekoliko poslednjih kola Superlige.

On je tada istakao da sadašnja Sudijska komisija „ne delegira sudije po sposobnosti već po željama klubova, interesnih grupa“. Poseban osvrt u tekstu napravljen je na kragujevačkog sudiju Bojana Nikolića koji je proteklog vikenda u Kruševcu dodelio Crvenoj zvezdi nepostojeći penal protiv Napretka, a koji u svojoj višegodišnjoj karijeri ima seriju kardinalnih grešaka koje mu se tolerišu.

„Sve sam ih skinuo sa liste sudija, od Nikolića pa nadalje… Zato sam i smenjen jer nisam želeo da dozvolim da utakmice vode arbitri koji ispunjavaju želje. Kada je konkretno Nikolić u pitanju, to se više ne može tumačiti kao loše suđenje. Kada iz meča u meč, iz sezone u sezonu, ponavljate iste stvari, onda to nikako ne može biti greška već nešto drugo. Ako nam je budućnost u takvim arbitrima, onda je srpski fudbal umro“, rekao je bivši sudija.

Miroslav Radoman je za Danas potvrdio da je policiji prijavio pretnje, ali je istovremeno rekao i to da ne zna odakle je ta informacija juče stigla u druge medije pošto ni sa jednim drugim novinarem u međuvremenu nije pričao. On je naglasio da zbog toka istrage nije sada u mogućnosti da kaže bilo šta više o ovom slučaju. Našem listu je iz nezvaničnog izvora potvrđeno da policija ima saznanje ko je Radomanu uputio pretnje i da bi slučaj mogao da bude brzo rešen.

List Danas je prethodnih dana bez uspeha pokušao da stupi u kontakt sa predsednikom Sudijske komisije Milanom Karadžićem i ostalim članovima radi razgovora na temu suđenja od početka sezone.

Podsetimo, Sudijska komisija još uvek nije javno saopštila odluku povodom dešavanja u 11. kolu Superliga na mečevima Napredak – Crvena zvezda i Partizan – Voždovac, a nije se kao telo zvanično oglašavala ni po pitanju greške sudije Srđana Jovanovića na večitom derbiju (samo je član komisije Igor Radojičić na televiziji Arena rekao da je arbitar oštetio crveno-bele za čist gol). Niti povodom velike greške Igora Stojiljkovića na utakmici Crvena zvezda – Inđija.

Nemam problem sa Mažićem

Bivši arbitar Dobrivoje Srećković je u izjavi koju su preneli portali „B92“ i „Telegraf“ istakao da smatra da je „Radomana pojela sujeta jer nije uspeo da preboli uspeh Mažića sa kojim je u vreme kada je bio predsednik Sudijske komisije imao lični obračun“. Inače, Miroslav Radoman u razgovoru za Danas koji je obavljen u ponedeljak nije ni spominjao najboljeg srpskog sudiju Milorada Mažića.

– Nemam nikakav problem sa Miloradom Mažićem i nas dvojica smo u dobrim odnosima. Pa, on je polagao kod mene, moj je učenik – istakao je Radoman za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari