Prijem za omladinsku reprezentaciju futsala U19 u kragujevačkoj Skupštini grada 1foto: Grad Kragujevac

Omladinska futsal selekcija Srbije U19 svoje prve trenažne procese i upoznavanje pred kvalifikacioni turnir za Prvenstvo Evrope obavljaće u Kragujevcu.

Selektora, trenere i mlade fudbalere primio je danas u zgradi Gradske uprave Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport koji je rekao da u Kragujevcu postoji ozbiljna tradicija futsala i da je sasvim prirodno da se reprezentacija U19 prvi put sastane baš u ovom gradu.

– Mi smo obezbedili sve odgovarajuće uslove za njihove trenažne procese koji se obavljaju u Hali Jezero, i kako sami ističu zadovoljni su njima. Nemamo drugog izbora nego da budemo odlični i pravi domaćini, a posebno mladim momcima koji će sutra da predstavljaju našu zemlju, rekao je Stevović, dodavši da je siguran da će se ovakav trend nastaviti i da će sportisti i dalje da biraju Kragujevac, kao svoju bazu i odskočnu dasku za naredna međunarodna takmičenja.

Po njegovim rečima, aktuelna gradska vlast se trudimo se da sportsku infrastrkturu ne samo privede nameni već da je podigne na viši nivo, sredi i napravi novu, što je jedan od razloga zašto biraju za pripreme Kragujevac.

Selektor reprezentacije U19, Marko Gavrilović je kazao, da ih pre svega, imajući u vidu da su se prvi put skupili, očekuje upoznavanje sa načinom funkcinisanja i rada reperezentacije.

– Do marta sledeće godine, i imamo i nemamo dovoljno vremena, a to vreme želimo što bolje i kvalitetnije da iskoristimo, kako bi kvalifikacije dočekali spremni. Za sada postavljamo prve konture, razrađujemo taktiku i bavimo se elementima igre. Posle ovih procesa slede nam prve prijateljske utakmice u septembru ili novembru, kada ćemo da proverimo sve što smo radili kroz treninge, najavio je on.

Futsal reprezentaciju Srbije čine dečaci rođeni 2004. godine i mlađi sa područja cele Srbije.

– Sa izborom selekcije, krenuli smo u decembru prošle godine i vrlo temeljno obišli sve regione. Prvi selektivni treninzi organizovani su regionalno, a nakon toga smo sve dečake, njih 65 okupili i izabrali momke koji su danas u Kragujevcu, a oni su smatra Gavrilović, najbolji što u ovom trenutku imamo u futsalu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari