Promena žreba za Australijan open ako Đoković ne bude igrao 1foto EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

U slučaju da branilac titule na Otvorenom prvenstvu Australije srpski teniser Novak Đoković ne bude igrao nakon što mu je danas ukinuta viza, žreb za taj grend slem turnir u Melburnu biće promenjen.

Prema pravilima grend slem turnira, ako se prvi nosilac povuče pre nego što organizatori objave raspored za prvi dan takmičenja, onda će peti nosilac preuzeti njegovo mesto. U ovom slučaju to bi bio Rus Andrej Rubljov, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Đoković je prvi nosilac i branilac titule na Australijan openu. On je taj turnir osvajao tri puta uzastopno, ukupno devet i u Melburnu želi da se bori za rekordnu 21. grend slem titulu.

Rekostrukcija žreba imala bi efekta na 17. nosioca Francuza Gaela Monfisa i sledeće najbolje rangiranog igrača koji ispunjava zahteve za nosioca – Kazahstanca Aleksandra Bublika.

Posle toga bi laki luzer – teniser koji je izgubio u finalu kvalifikacija, ušao u žreb.

Organizatori turnira su često zbog povreda igrača morali da menjaju žreb, ali to nikada nisu morali zbog deportacije prvog tenisera sveta.

Đoković se suočava sa deportacijom pošto je njegova viza danas drugi put ukinuta. On se nije vakcinisao protiv korona virusa, ali je dobio medicinsko izuzeće za učešće na turniru.

Na hitnom saslušanju Novaka Đokovića u Federalnom sudu Australije, sudija Entoni Keli je odložio deportaciju srpskog tenisera do subote u 6 časova po srednjeevropskom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari