Proradila „rajfešlus diplomatija“ naprednjaka – Antiću naređeno da ćuti !? 1

Uoči sutrašnjeg komšijskog derbija izmedju fudbalera Radnika i Dinama, a nakon nastavka „serijala“ optužbi predsednika i trenera vranjanskog Superligaša Dragana Antića u javnosti se spuštaju tenzije.

Utakmica se igra sutra od 16 sati na Gradskom stadionu u Surdulici, gde „privremeno domaćinuju“ fudbaleri Dinama. Navijački karavan iz Vranja prema najavama iz kluba kreće u 14,30 sati.

– Očekujemo da utakmica prođe u fer i korektnoj atmosferi, iako su bodovi potrebni i jednoj i drugoj ekipi. Ja pozdravljam sve Vranajnce koji će sutra biti u Surdulici, jer jedan čovek ne može da bude oličje našeg dugogodišnjeg prijateljstva i samo sportskog rivaliteta – rekao je u telefonskoj izjavi za Danas, večeras predsednik FS RIS Novica Tončev.

U međuvremenu kako je preno lokalni porat info.vranjske, predsednik i trener Dinama je u Manastiru Sveti Prohor Pčinjski proslavio slavu ovog manastira na kojoj je pored fudbalera kluba prisustvovao i Episkop vranjski Pahomije, dok je službu održao episkom Grčki Ignjacije Dimitrijadiski.

Ovo je prvi put u istoriji fudbalskog kluba Dinamo da se na ovaj način „fudbaleri mole za Božju pomoć“ u svojim utakmicama.

U međuvremenu usledio je i demanti potpredsednikaFudbalskog saveza Regiona Istočne Srbije (FSRIS) Miroslava Milivojeviću u kome je jasno objasnio način izbora Novice Tončeva za predsednika ovog dela fudbalske organizacije.

-Tončev je na glasanju dobio 45, a Dragiša Binić pet glasova i tu je sve odaavno jasno – rekao je Milivojević „pozivajući obe strane na suzdržanost“ pred utakmicu u Surdulici.

Na konferenciji za novinare predsednik i trener Dinama Dragan Antić rekao je da očekuje da njegovi igrači u „meču protiv Radnika pokažu da vrede više od celog tima iz Surdulice, ali i od mnogih drugih u konkurenciji timova iz Super lige Srbije“, prenosi portal vranjenews.

U međuvremenu je Danasu potvrdjeno iz izvora bliskih Gradskom odboru SNS, čiji je čelnik Dinama član, da je „sa najvišeg mesta Antiću savetovano da obustavi rat protiv potpredsednika SPS Novice Tončeva i gradskih funkcionera iz redova naprednjaka, stranke kojoj i sam pripada“.

Dragan Antić „Recko“ se na trenersku klupu u meču protiv Radnika vraća posle dva meča suspenzije, kao i prethodnog još jednog meča pauziranja i kazne od 100.000 dinara na utakmici u Kruševcu protiv Napredka.

Kladionice svrstavaju Radnik u suzrašnoj utakmici za apsolutnog favorita sa kvotom od 1,36 za pobedu domaćina, dok na jedan uloženi dinar za Dinamo svaki kladioničar u slučaju pobede Vranjanaca može dobiti sedmostruko veći iznos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari