Prosinečki: Ne bi bilo pravedno za fudbal da Mesi ne bude svetski prvak 1Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Hrvatska igra protiv Argentine u polufinalu Svetskog prvenstva u Kataru. Utakmica se igra u utorak od 20 časova, a Argentina je favorit prema kladionicama. U razgovoru za Super Deportivo legendarni hrvatski reprezentativac Robert Prosinečki dao je malu prednost Argentincima.

„Svi znamo da ako je Mesiju dan, da ga niko ne može zaustaviti. Već smo jednom pobedili Argentinu s Mesijem na terenu. Znamo da možemo i da je pod pritiskom. Ako mene pitate, Argentina je favorit, ali s Hrvatskom se nikad ne zna. Može izgubiti od bilo koga ili bilo koga pobediti“, rekao je Prosinečki.

Naveo je i razloge zbog kojih očekuje da utakmica bude zanimljiva

„Sigurno će biti zabavna utakmica, a znamo da Argentina već dugo nije bila šampion i da bi ovo mogla biti poslednja utakmica za Mesija na Svetskom prvenstvu“, rekao je Prosinečki, a prenosi portal Index.hr.

Prema njegovim rečima, ne bi bilo pravedno za fudbal da Mesi ne bude svetski prvak, ali i da Hrvatska ima neke mnogo bolje segmente u igri od Argentine.

„Hrvatska ima bolju veznu liniju od Argentine. Modrić, Kovačić i Brozović su tu. A sredina je najslabiji deo Argentine jer im fali neko uz Mesija. Čuo sam da igrači Argentine veruju u selektora Lionela Skalonija i svidelo mi se kako je to izgledalo protiv Holandije. Čeka nas sigurno zanimljiv meč“, zaključio je Prosinečki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari