Prosinečki preuzeo Olimpiju 1Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Olimpija iz Ljubljane angažovala je Roberta Prosinečkog na mesto šefa stručnog štaba. Popularni Žuti vratio se tako u klub za koji je nastupao kao fudbaler pred kraj odlične igračke karijere.

Figurirao je Prosinečki za jednu od opcija na klupi „zmajeva“ i prethodnih godina. Praktično je bio viđen za novog šefa struke pre nego što je Savo Milošević iz nebuha isplivao kao rešenje 2021. na incijativu menadžera Nenada Jestrovića.

Ipak, slabi rezultati Miloševića u domaćem prvenstvu, uslovili su promenu na klupi; Dino Skender pokušao je da promeni situaciju međutim neuspešno.

Olimpija je na sedam bodova zaostatka u odnosu na lidera Maribor, što je bio razlog da se uprava pozabavi pronalaženjem boljeg rešenja.

Napokon, putevi kluba i Prosinečkog su se ukrstili i poznati stručnjak potpisao je saradnju do kraja takmičarske 2023/24.

Prosinečki je poslednji angažman imao u Denizliju, od avgusta 2020. do pred kraj novembra iste godine – na klupi turskog tima potrajao je svega devet mečeva ostvarivši jedan tirjumf uz šest poraza i dva remija.

Debi na klupi Olimpije trebalo bi da ima posle reprezentativne pauze, 3. aprila, kada će u Stožicama ugostiti Radomlje.

Prosinečki je proslavljeni jugoslovenki fudbaler koji je najveće uspehe u klupskoj konkurenciji ostvario u dresu Crvene zvezde, osvajanjem Kupa evropskih šampiona 1991.

Vodio je i kao trener Crvenu zvezdu od 2010. do 2012. Dobre rezultate beležio je i u turskom klupskog fudbalu kao stručnjak Kajzerispora, dok je u ulozi selektora bio na klupi Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari