Najbolji odbojkaši Srbije pobedili su u drugom kolu grupe F Finsku maksimalnim rezultatom 3:0 (25:20, 25:14, 25:22) na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

Ipak, pobedom Bugarske nad Holandijom u sredu popodne od 3:1, nestala je i matematička mogućnost za srpske odbojkaše da se domognu polufinala. Trećim trijumfom na šampionatu, „orlovi“ su zadržali izglede da na kraju takmičenja zauzmu petu poziciju, koja garantuje direktan plasman na Svetsko prvenstvo 2011. godine u Austriji i Češkoj.

Presudan meč za to biće poslednji u Grupi F, koji večeras od 19 časova Srbija igra protiv Holandije. Neće biti dodatnog doigravanja za plasman ispod četvrtog mesta, tako da će stanje na tabeli odlučiti o tome koja je reprezentacija peta.

Poslednji meč na šampionatu Srbija dočekuje sa istim skorom kao i „lale“ (2-2), ali uz bolji set-količnik (9:7, naspram 9:9), što neće imati nikakvog značaja u slučaju eventualnog poraza.

Što se tiče jučerašnje pobede, Finci su samo do pred kraj prvog seta bili konkurentan tim u Abdi Ipekči dvorani u Istanbulu. Vodili su sa 19:18, kada se naš tim (uz malu pomoć sudija) konačno pokrenuo i nije zaustavio do kraja susreta.

Prvi set „orlovi“ su dobili rezultatom 25:20, u drugom su samleli rivala – 25:14, iako je u jednom trenutku bilo 22:10, a ni u trećem setu Finci nisu mogli da prate ritam našeg tima, koji je lako došao do prednosti od 24:19.

Tada je protivnik vezao tri poena, ali ga je na skoru 22 zaustavio korektor Saša Starović, koji je u finišu meča zamenio odličnog Ivana Miljkovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari