Protiv vređanja svih vrsta 1Foto: STARSPORT

Posle jučerašnjeg saopštenja Košarkaškog kluba Crvena zvezda, oglasio se i predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović.

On je naveo da je „dan nakon nove epizode uvreda i licemerja iz Železnika, kao što je i najavio prošle nedelje, primoran da uđe u blato i da odgovori nekome koji bi poslednji trebalo da deli lekcije, nakon toliko godina širenja mržnje, nasilja i svih rabota“.

„Degutantno je da posle pljuvanja, drmanja koševa, gađanja bakljama, kaiševima, mokraćom, vodom, loptom iz VIP reda, jurenja igrača po terenu od strane klupskog vozača, pp aparata, paljenja kafića po Pioniru… da o organizaciji utakmice i posebno skrnavljenju pehara, priča organizator na čijoj je utakmici pehar ukraden i uništen“, saopštio je Mijailović.

On je dodao da je protiv vređanja sa tribina bilo koje vrste, posebno članova porodica, ma koliko se isti nedolično ponašali, provocirali, izjavljivali stvari koje nikome ne idu na čast. Te da su za osudu sva ružna skandiranja i uvrede sa tribina, kao i uvrede u svim jutarnjim programima sa nacionalnom frekvencijom, ili ona od rođake u Železniku, a koje se čuju i vide u TV prenosu.

„Apelovao sam i ponovo ću na ‘Grobare’ da pevaju Partizanu, a ne pesme rivalskih navijača, nastalih pre 13 godina u Železniku, kada im takođe nije dozvoljeno da uz paprene cene, uđu na utakmicu Zvezde protiv bivšeg FMP-a. Kao odgovoran čovek nikada nisam, niti ću uvrediti ni jednog igrača, trenera, legendu, a posebno ne navijača Crvene zvezde. To su moji prijatelji, komšije, rođaci, kolege, niti ću ih vređati po jutarnjim programima i intervjuima. Nikada ne bih ni izjavio da će se u ‘Srbiji lepše živeti kada Partizan bude prvak’, ‘da ću staviti tačku na crveno-beli svet’, ‘da Zvezda može biti prvak ABA samo ako je pokrade’. Ili vređao predsednike Budućnosti, Cedevite, Olimpije, sudije, komesare, predsednika, generalnog sekretara saveza, novinare, trenere…“, kaže se u saopštenju.

Mijailović tvrdi da se nikada nije vodio geslom „da komšiji crkne krava“, gledao u tuđe dvorište, delio drugima lekcije, širio mržnju i tenzije u ove dve godine.

„Scenario huškanja i podgrevanja tenzija, odavno je prepoznat i pre mog ulaska u KK Partizan. Ko je tada bio kriv?“, zaključuje predsednik KK Partizan.

Stop za prepucavanja

List Danas je uglavnom izbegavao da posreduje u verbalnim ratovima raznih klupskih čelnika, sportskih radnika sa ili bez navodnika. Iz prostog razloga jer ne želi da poklanja prostor sadržaju koji je sve samo ne sportski, koji je pun jezika mržnje i nipodaštavanja. Posle Kupa Radivoja Koraća napravili smo presedan, a zatim zbog pravila „druge strane“, uradili to još tri puta, zaključno sa ovim danas. Obaveštavamo čitaoce da ovim prekidamo tu praksu i da ostrašćena i „vansportska“ saopštenja više nećemo objavljivati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari