Protivnik isti, teren isti i preokret isti kao u utakmici Partizanovog najmlađeg gola ikada 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Imao je Partizan u svojoj fudbalskoj istoriji pobede i u utakmicama u kojima je njegov protivnik stekao tri gola prednosti, ali nikada do juče crno-beli nisu postigli potpuni preokret dvaput u jednoj sezoni i to na uzastopnim mečevima.

I u pretprošlom kolu domaćeg prvenstva u gostima s novajlijom u ligi IMT-om, koji suparnike dočekuje na igralištu Voždovca, i zatim u Humskoj u duelu s Radnikom Partizan je gubio s 2:0, ali se nije predao već je izvojevao pobede.

Utakmica protiv surduličkog tima imala je isti razvoj događaja kao i u ligaškom dvoboju na istom mestu pre sedam godina, 2. aprila 2016.

Gosti su vodili golovima napadača iz Gane Samuela Ovusua u 20. minutu i polušpica Miloša Deletića u 34. Kada je u 54. minutu Dušan Vlahović utro put za potpuni preokret, postao je sa 16 godina, dva meseca i pet dana i najmlađi Partizanov strelac svih vremena. Nešto ranije, u porazu protiv OFK Beograda (2:1) na Obilićevom stadionu u prvom kolu prolećnog dela prvenstva, današnji Juventusov as je ušao u anale crno-belih i kao njihov najmlađi igrač ikada (16 godina i 23 dana).

U obe utakmice trener Ivan Tomić je dao poverenje velikoj nadi u drugom poluvremenu. Vlahović je nadahnutost za svoj prvi pogodak u seniorskom fudbalu nagovestio tako što je malo ranije pogodio prečku.

Tri boda protiv Radnika stavljena su u džep pogocima kapitena Saše Ilića u 66. i 70. minutu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari