Prva bitka za polufinale 1Foto: FoNet/AP

Posle dana predaha od teških borbi za što bolji plasman u prvoj fazi takmičenja…

…očekivane pobede nad autsajderskom Slovenijom, senzacionalnog saplitanja Španije i prilično iznenađujućeg remija s Švedskom, tj. osvajanja tri boda protiv branilaca medalja s prošlog Evropskog prvenstva, najbolje rukometašice Srbije subotnjim duelom s Nemačkom, na novom odredištu u Geteborgu, kreću u bitku za polufinale najvećeg takmičenja Starog kontinenta u konkurenciji dama.

Umorne, ali vrlo naoštrene i prilično samouverene pred bitke u novoj Grupi 1, gde će ostanak u trci za odličja tražiti još u duelima s Holandijom (ponedeljak, 18.30) i Francuskom (sreda, 20.45).

– Devojke su iscrpljene, ali kako je nama tako je i ostalima. Nema mesta kuknjavi, jer smo maštale da budemo upravo ovde gde smo, u drugom krugu prvenstva, s čak tri preneta boda. U odličnoj smo poziciji, ali razmišljamo i ponašamo se kao da imamo “nulu”. Trudićemo se da svaku utakmicu odigramo što koncentrisanije, čvršće u odbrani, sigurnije u tranziciji i mirnije u napadu. Počev od prve s Nemicama. Samo tako možemo nešto da napravimo u borbi za polufinale – objašnjava i poručuje nekada jedan od najboljih golmana sveta Dragica Đurić, pod čijim je selektorskim vođstvom neka nova generacija naše reprezentacija počela da igra brz i fizički jak rukomet, kao sav ostali svet.

Jedna od njenih naslednica među stativama Jovana Risović najavljuje još lepih vesti iz Švedske.

– Znam da mnogi nisu verovali da možemo da prenesemo tri boda, ali mogli smo i sva četiri, da sudije nisu bile na strani Švedske u važnim situacijama. Nema veze, idemo dalje. Nastavićemo da igramo ovako i u Geteborgu, što će nam, sigurna sam, doneti pozitivan rezultat – misli jedna od članica srpske reprezentacije, ispraćene iz domovine bez velike pažnje i s još  manjim očekivanjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari