Prva meč lopta za odlazak na EP 1Pojačanje: Marko Grujić Foto: Starsport

U senci svih dešavanja oko „A“ selekcije reprezentacije Srbije, mladi nacionalni tim (igrači do 21 godine) dočekuje na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu selekciju Makedonije (18.00).

„Orlići“ za razliku od „orlova“ igraju ubedljivo ove godine i samouvereno sa svih šest pobeda iz šest mečeva drže prvo mesto u svojoj grupi.

Selektor mlade reprezentacije Goran Đorović neće u ova dva meča moći da računa na defanzivca Fiorentine Nikolu Milenkovića, koji je od Mundijala u Rusiji u „A“ timu. Ali, na raspolaganju će mu biti Marko Grujić i Luka Jović koji su u sklopu „podmlađivanja reprezentacije“ prekomandovani u „A“ tim tokom Mundijala, a onda izostavljeni sa spiska za septembarske mečeve Lige nacija.

Pored Makedonije u grupi sa „orlićima“ su još i Rusija, Austrija, Jermenija i Gibraltar. Srbija je u oktobru prošle godine savladala u Skoplju Makedoniju sa 2:0, pa se tako ni ne dovodi u sumnju ko je favorit u utakmici na stadionu Vojvodine. „Orlići“ već u ponedeljak putuju u Nižnji Novgorod, gde ih u utorak čeka možda i odlučujući meč za prvo mesto u grupi protiv Rusije. Srbija je Ruse dočekala takođe u Novom Sadu prošlog oktobra, i u veoma neizvesnom meču slavila sa 3:2.

Srbija bi praktično sa dve pobede u ova dva meča osigurala plasman na Evropsko prvenstvo koje će se sledeće godine održati u Italiji i San Marinu. U slučaju da propuste priliku da osvoje svih šest bodova, poslednja dva meča igraju u oktobru, i to oba u Novom Sadu protiv Austrije i Jermenije.

Raspored i tabela

Srbija – Makedonija 7. septembar

Rusija – Srbija 11. septembar

Srbija – Austrija 12. oktobar

Srbija – Jermenija 16. oktobar

Tabela: Srbija 18, Rusija 16, Austrija 12, Jermenija 7, Makedonija 3, Gibraltar 3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari