Prvi negativan odgovor Barselone, Panatinaikos se okrenuo Zvezdinoj "meti" 1EPA-EFE/Alejandro Garcia

U Barseloni trenutno ne znaju gde udaraju, ali su ipak pokazali da u ekipi postoje i oni košarkaši sa statusom „nedodirljiv“.

U želji da redukuje plate i smanji troškove, odnosno prilagodi se finansijskoj politici u klubu, košarkaška sekcija Barselone uveliko pokušava da se oslobodi igrača čija primanja predstavljaju veliki balast u budžetu. Svima je poznata saga o Nikoli Mirotiću, tačnije pregovorima dve strane u vezi sa raskidom saradnje zbog obaveza Katalonaca prema igraču. Barsa pokušava da što više smanji potraživanja igrača za naredne dve godine finansijske težine od 22 miliona evra bruto. Još uvek nije pronađen model po kojem će se dve strane rastati, a paralelno sa tim, klub vodi pregovore i sa Korijem Higinsom, čijih dva miliona evra neto takođe želi da se reši.

Iako se stiče utisak da je Barselona spremna da se rastane sa svakim igračem iz prošle sezone koji ima milionsku platu, postoje i oni sa takvim statusom koji nisu na „pradaju“. Jedan od njih je Jan Veseli. Panatinaikos je spremio bogatu ponudu za češkog centra, ali je Barsa odbila se odrekne znanja dokazanog evroligaškog igrača.

Uprkos tome što je u 33. godini života, PAO je bio spreman da Veselom da dvogodišnji ugovor težine 4.000.000 evra a da Barselonu obešteti sa milion evra, s obzirom na to da Čeh ima ugovor sa Kataloncima. Barsa nije pristala na tavku ponudu, pokazavši time da na Veselog računa i u narednoj sezoni.

Negativan odgovor iz Barselone nije obeshrabrio Atinjane, naprotiv. Odmah su se okrenuli drugom rešenju, tačnije staroj želji, Tornikeu Šengeliji.

Gruzin sigurno neće ostati u Virtusu zbog velikih primanja, brojni timovi su zainteresovani da ga dovedu, među kojima je i Crvena zvezda. Crveno-beli su, navodno, u kontaktu sa dokazanim krilnim centrom, međutim, PAO bi mogao da bude brži i konkretniji.

Dimitris Janakopulos, vlasnik Panatinaikosa, ovoga leta je odlučio da drastično poveća budžet u odnosu na prethodne takmičarske godine. Novi trener, Ergin Ataman, angažovao je već brojna proverena i dokazana imena i po tom principu želi da ojača i centarsku liniju, naročito nakon odlaska Papajanisa u Fenerbahče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari