Prvi skalp iz Top 10 1Revanš za Beograd: Tim i Krajinović Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Nekoliko iznenađenja viđeno je u prva dva kola Sinsinati mastersa u Njujorku, ali je najveća senzacija pobeda Filipa Krajinovića nad Dominkom Timom – 2:0 (6:2, 6:1). Srpski teniser je noćas igrao duel trećeg kola protiv Mađara Martona Fučoviča.

Krajinoviću je ovo prva pobeda u karijeri protiv igrača iz Top 10 sa ATP liste. Zanimljivo je da je Austrijanac uspeo da ukupno uzme samo tri gema, a da je meč na „Bili Džin King“ terenu trajao svega 63 minuta.

Krajinović je najveći uspeh u karijeri do sada ostvario kada se kao kvalifikant plasirao u finale mastersa u Parizu 2017. godine. Prošle sezone je uspeo da na Australijan openu pobedi Marka Čekinata i tako dođe do prvog trijumfa na grend slemovima još od 2015.

Prošlog decembra je na Dejvis kupu pobedio za Srbiju Davida i Danila Medvedeva, pre nego što je izgubio od Rafaela Nadala. U Majamiju je slavio protiv Stena Vavrinke, ali je potom ispao od Rodžera Federera u trećoj rundi.

Ovu sezonu je započeo solidno polufinalnom turnira u Roterdamu gde ga je zaustavio Gael Monfis. Podsetimo i da pobeda u Sinsinatiju nad Timom ima dodatnu težinu ako se zna da je od Austrijanca pre dva meseca izgubio na prijateljskom Adrija turu u Beogradu.

Krajinović je posle susreta sa Timom priznao da je iskoristio to što Austrijanac nije pružio svoju najbolju partiju.

– Ovo je moja prva pobeda protiv igrača iz Top 10.Bio sam veoma agresivan, dobro sam igrao. Mislim da Tim nije igrao dobar tenis danas, ali ja jesam. Znao sam šta treba da radim, znao sam da moram da budem agresivan ako želim da imam bilo kakvu šansu, to sam i uradio i sve mi je išlo na ruku – rekao je Krajinović.

Dominik Tim je za nedostatak energije u igri okrivio tišinu „Bili Džin King“ arene.

– Neće biti isto zbog publike koja neće biti tu da nam da energiju. Drugačije je biti u „mehuru“. Ali, na kraju krajeva, za 20 ili 30 godina masters ili grend slem pobednik će i dalje biti pobednik, bez obzira na bilo šta i samo će se to pamtiti – zaključio je Tim.

Novak Đoković je u drugom kolu očekivano savladao Rišaira Berankisa – 2:0 (7:6, 6:4), ali mu je za to trebalo neobično mnogo vremena, sat i 40 minuta. Srpski teniser se tokom meča žalio na bolove u vratu i u više navrata tražio pomoć od fizioterapeuta.

– Nesreća je da me sada boli posle šest meseci. Smeta mi prilikom servisa, ali je bolje nego što je bilo juče i prekjuče, tako da je to dobar znak. Nadam se da će sve biti u redu – rekao je Đoković.

Najbolji teniser sveta je sinoć trebalo da igra meč trećeg kola protiv Amerikanca Tenisa Sandgrena.

Đoković: Ne znam šta je s podlogom

Novak Đoković je posle pobede u drugom kolu izjavio da su organizatori Sinsinati mastersa i US opena promenili podlogu i da sada lopta ide mnogo brže nego inače.

– Ovo je jako brz teren, ne znam šta su uradili sa podlogom, ali sigurno je teren 20-30 odsto brži nego inače, tako da treba da se i na to naviknemo – rekao je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari