Prvi trofej u novoj sezoni pripao rukometašima Metaloplastike Elixir: Šapčani osvojili Super Kup Srbije 2022 1Foto: RK Metaloplastika Elixsir

Posle osvajanja Kupa Srbije u prošloj sezoni, rukometaši šabačke Metaloplastike Elixir osvojili su i prvi trofej u novoj sezoni – Super Kup Srbije. Šapčani su u borbi za trofej u Loznici savladali aktuelne šampione, novosadsku Vojvodinu 29:28 (12:15) posle velike borbe.

Iako je prvo poluvreme prošlo u znaku aktuelnog šampiona države Vojvodine, Šapčani su odličnom igrom u drugom poluvremenu i u dramatičnoj završnici, uspeli da savladaju ekipu Vojvodine.

Gol za pobedu, nekoliko sekundi pre kraja meča, dao je iskusni Vojislav Brajović.

Prvi čovek Metaloplasike Elixir Vladan Matić, koji je ovog leta preuzeo Šapčane, rekao je da je zadovoljan igrom svojih igrača.

„Zadovoljn sam zalaganjem svoje ekipe i željom do kraja, ali mislim da na taktičkim trenucima i momentima moramo puno da radimo. Radimo tek zajedno pet nedelja, nadam se da će posle pet meseci to biti mnogo bolje. Vojvodina je pokazala, pored toga što je promenila dosta igrača, da su doveli kvalitetna pojačanja i da imaju dobru ekipu i mislim da će biti izuzetno zanimljivo prvenstvo“, kazao je Matić po zavšetku utakmice.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari