Super kup Srbije u rukometu 30. septembra u Mionici 1Foto: RSS

Branilac titule u srpskom rukometu, novosadska Vojvodina, i osvajač Kupa Srbije 2018, niški Železničar 1949, boriće se za prvi trofej u novoj sezoni – Super Kup Srbije u Mionici u nedelju, 30. septembra.

Novosađani su četiri puta osvajali pehar Super Kupa, takmičenja ustanovljenog 2009. godine, dok su dva puta poraženi u finalu. Niški tim odigrao je Super Kup 2014. godine, kada je poražen upravo od Vojvodine 40:22 u Aranđelovcu.

– Očekujem dobar i neizvestan meč do samog kraja. Naša ekipa je još u fazi uigravanja zbog dolaska novih igrača. Daćemo sve od sebe da pobedimo i osvojimo prvi pehar ove sezone. Znam da će biti teško, ali verujem u naš rad, saopštio je trener Novosađana, Boris Rojević, navodi se u saopštenju.

Niški tim koji predvodi Veselin Vujović, još uvek traži formu u sezoni koja je započela eliminacijom iz EHF Kupa i porazima u SEHA Gazprom ligi.

– Krenuli smo u neke ozbiljne promene u igračkom kadru. Od onog sastava sa početka sezone, danas nema pet igrača, iz raznoraznih razloga. Po trenutnoj formi i igračkom kadru, Vojvodina je favorit za osvajanje Superkupa, što ne znači da će ga i osvojiti. Smatram da imamo dovoljno kvaliteta i motivacije da uđemo u veliku borbu za prvi domaći trofej koji je u igri ove sezone. Učinićemo sve da pobedimo i, na neki način, ipak pozitivno završimo ovaj uvodni deo sezone. Oni su i u tom prvom kolu SEHA lige nas nadigrali potpuno i dobili nas sasvim zasluženo. Od tog trenutka do danas, mi smo ostali bez pet igrača, a oni su doveli pet novih. Očito su ozbiljno shvatili „Želju“ kao protivnika ove sezone. Vojvodina je klub koji je podigao kvalitet, pokazuje to igrama u SEHA ligi, ozbiljno se suprotistavio velikim evropskim ekipama poput Zagreba, Steaue, Tatrana. Napravili su dobro izbalansiran sastav, miks mlađih i iskusnijih igrača, a to je kombinacija kojom se osvajaju titule. Oni to znaju da rade, šestostruki su uzastopni šampioni, što „Želja“ nikada nije bio. Podigli smo dosta nivo igre u odnosu na tu utakmicu, istakao je Vujović, navodi se u saopštenju.

Po prvi put u istoriji srpske rukometašice boriće se za pehar namenjen pobedniku Super Kupa Srbije. Nova hala u Mionici biće poprište duela šampionki iz Jagodine i osvajačica Kupa Srbije u prošloj sezoni, Bekamenta Bukovičke Banje. Pred utakmicu u nedelju koja počinje u 15 časova i 30 minuta, svoje viđenje su dali treneri obe ekipe.

– Po prvi put igramo za Super Kup. To je lep uvod u takmičarsku sezonu za oba tima. Jedno novo iskustvo koje će doneti i veliku borbu. Tako je svaki put kada se igra za pehar. Nadam se da ćemo otvoriti sezonu na najbolji mogući način. Odigrali smo neke dobre utakmice na startu sezone u kvalifikacijama za EHF Ligu šampiona i regionalnoj ligi, ali naša obaveza i zadatak su Super liga i Kup Srbije. Forma ekipe je u uzlaznoj liniji, ali oprezni smo u procenama mogućnosti. Daćemo svoj maksimum da dođemo do prvog trofeja u novoj sezoni, istikao je trener Jagodine, Dragan Markov.

– Pred nama je prva zvanična utakmica u kojoj se odmah nameće obaveza dobre igre i dobrog rezultata jer se igra za trofej. Izrazitog favorita nema. Jagodina je ozbiljan klub, pokazali su to prošle sezone kada su osvojili titulu, prvu u klupskoj istoriji, a pokazuju to i svojim igrama na startu sezone. Možda se to nekome ne čini zbog poraza koji su imali, ali ne zaboravite da su za protivnike imali ozbiljno kvalitetne rivale. Moj kolega Markov radi dobar posao uprkos tome što na raspolaganju ima znatno izmenjenu ekipu u odnosu na prošlu sezonu. Zadovoljan sam kako smo odradili pripremni period, devojke su odlične, dobro rade i imamo dobru atmosferu u ekipi. I mi smo, kao i Jagodina, promenili sastav u odnosu na sezonu u kojoj smo osvojili Kup Srbije, nedostaje nam levoruk igrač na bekovskoj poziciji, ali uprkos tome imamo visoke ambicije u sva tri domaća takmičenja. Drago mi je što ćemo, i mi u ženskom rukometu, imati Super kup i što je iza njega konačno stao Rukometni Savez Srbije, naglasio je trener Bekamenta Bukovičke Banje iz Aranđelovca, Saša Bošković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari