Prvi zrenjaninski maraton u nedelju 30. maja 1Foto: MP/Centar Zrenjanina

U organizaciji Maraton tima Zrenjanin je u nedelju, 30. maja, domaćin prvog Zrenjaninskog maratona.

Prema rečima Vladimira Stanara, direktora Zrenjaninskog maratona, takmičenje je trebalo da bude održano prošle godine ali je zbog pandemije odloženo.

Sada su se, konačno, stekli uslovi da Zrenjanin održi ovu posećenu sportsku manifestaciju.

Za sada se, prema zvaničnoj rang listi, prijavilo preko 800 učesnika za sve trke koje će biti održane.

-Prvi put organizujemo maraton na 42 kilometara, što je značajno za Zrenjanin koji će se pozicionirati na mapi gradova koji imaju svoje trke na 42 kilometara. Početak trke na 42 kilometara je u 9 sati a zajedno sa maratoncima startovaće i osobe sa invaliditetom i smetnjama u kretanju, zatim u 11 sati je start svih ostalih trka iz programa Zrenjaninskog maratona – najavio je Vldimir Stanar.

On je istakao da su organizatori prodajom pretrčanih kilometara uspeli da sakupe 176.000 dinara za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR. Za maratonsku trku se prijavilo 40 takmičara iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Pored maratonske trke, biće održan i tradicionalni polumaraton, sa do sada prijavljenih 134 učesnika.

Trka zadovoljstva će imati najviše učesnika, prijavilo se preko 200 učesnika. Na štafetnom polumaratonu učestvuje 13 ekipa. Biće održana i popularna “Trka sa osmehom za najmlađe”.

Voditelj programa je novinar Radoslav Rale Simić. Zbog održavanja “Zrenjaninskog maratona”, u nedelju, 30. maja, u periodu od 8 do 17 časova, privremeno će biti obustavljen saobraćaj u 20 ulica, najavila je zrenjaninska Policijska uprava.

Zrenjaninski maraton startuje sa Trga slobode

Organizator maratona će postaviti privremenu saobraćajnu signalizaciju, kojom će svi učesnici u saobraćaju biti obavešteni o zabrani saobraćaja u planiranim ulicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari