Publika i u Nišu i u Novom Sadu 1Foto: BETA/DRAGAN GOJIC/MO)

Finale Kupa Srbije između Partizana i Vojvodine biće odigrano večeras u Nišu (19.00) uz prisustvo publike.

Prodaja 8.600 karata za večerašnji meč počela je tek juče pošto se do poslednjeg trenutka strepelo da li će Krizni štab Vlade Srbije za suzbijanje virusa kovid 19 ponovo zabraniti masovna okupljanja.

Uprkos upozorenju epidemiologa da je situacija sa korona virusom ponovo „dramatična“, večeras se navijači neće okupljati samo u Nišu, već i u Novom Sadu.

Vojvodina je za svoje pristalice odlučila da otvori kapije stadiona „Karađorđe“ gde će na zapadnoj tribini na velikom LED ekranu moći da prate sva dešavanja sa „Čaira“.

Podsetimo, pritalice Vojvodine u grupi koja se naziva „Firma“ saopštili su ranije da neće putovati u Niš nezadovoljni time što je finalni meč zakazan na više od 300 kilometara od njihovog grada, pa će tako na „Čairu“ dominirati pristalice Partizana.

Treba naglasiti i da je finale po propozicijama FSS trebalo da se održi na stadionu Crvene zvezde, ali je šampion Superlige iznenada odlučio da odmah posle subotnje proslave titule započne nenajvaljeno renoviranje stadiona.

Nezvanično, na izmeštanje finala sa „Rajka Mitića“ uticali su navijači crveno-belih koji su rekli da neće dozvoliti da večiti rival podigne pehar na njihovom stadionu, a poslednjih godina smo svedoci da se u Srbiji navijačka želja (čitaj: pretnja) ne poriče.

– Nismo imali sastanak sa navijačima, niti pričali preko posrednika. To je njihov stav, ne žele da ga promene, prihvatili smo. Više bih voleo da dođu u Niš, da ih bude nekoliko hiljada i da nam predstavljaju vetar u leđa. Poštujemo  „Firmin“ stav, borićemo se i probati da se vratimo kao pobednici u Novi Sad. Biće jako teško, Partizan je sjajan tim – rekao je trener Vojvodine Nenad Lalatović.

U znaku korone protekao je i odabir sudija za večerašnji meč. Utakmicu će voditi Danilo Grujić, koji je bio tek treći izbor Sudijske komisije FSS. Prvi izbor bio je trenutno najbolji srpski arbitar Srđan Jovanović, a drugi Novak Simović, koji je nedavno još jednom bez greške vodio večiti derbi.

Međutim, obojica su bili pozitivni na kovid 19, pa su zbog toga morali u samoizolaciju.

Iako je Partizanu osvajanje Kupa Srbije postala redovna utešna nagrada za prepuštanje titule Superlige Crvenoj zvezdi, mora se naglasiti da je ovo jedino takmičenje koje u poslednjih deceniju i po nije rezervisano samo za večite. Vojvodina je Kup Srbije osvojila 2014. godine, a isti trofej su podizali i Jagodina i Čukarički.

Vojvodina je prošlog petka u poslednjem kolu Superlige pobedila Partizan (1:0) i to će „lalama“ sigurno biti najjači „vetar u leđa“ uoči večerašnjeg finala. Da Partizan ne prihvata unapred ulogu favorita potvrdio je i defanzivac crno-belih Bojan Ostojić.

– Ne volim da pre utakmice pričam o tome ko je bolji, ko je favorit. Jedino merilo je da se izađe na teren i to se pokaže. Ovo su dve najbolje ekipe koje su se borile za trofej i svesni smo koliko znači Kup, i nama i Vojvodin. Vojvodina ima mnogo dobrih igrača, Drinčić, Čović, Bojić… Da ne nabrajam. Ozbiljna su ekipa, to su pokazali u prethodnom kolu. Spoj su mladosti i iskustva – zaključio je Ostojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari