Računica Zvezdana Terzića za "punu šaku brade": Sigurnih 45 miliona, uz željenih 10 od izlaznih transfera 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Nedavno se u javnosti pojavila informacija da Fudbalski klub Crvena zvezda ima ukupna dugovanja od 75 miliona evra. Od očekivanih prihoda u novoj sezoni, crveno-beli bi mogli da izmire dobar deo potraživanja.

U današnjem sportu, generalno, pa i u klupskom fudbalu, koji je samo donekle profitabilan, veoma je teško poslovati na pozitivan način.

To, naravno, nije opravdanje za dugovanja koja FK Crvena zvezda ima prema brojnim poveriocima. Čelni ljudi u klubu će uvek reći da dug ne opterećuje operativno funkcionisanje crveno-belih, što verovanto jeste tačno, ali se svakako potraživanja moraju izmirivati, pogotovo prema drugim klubovima koji na obeštećenjima zasnivaju svoje godišnje budžete.

Zbog direktnog plasmana u grupnu fazu Lige šampiona, Crvena zvezda će ove sezone, možda i prvi put u poslednje dve decenije, imati garantovan, a ne projektovan budžet.

Prema računici Zvezdana Terzića, generalnog direktora kluba, crveno-beli će garantovano prihodovati čak 45 miliona evra i to bez prodaje svojih prvotimaca, za čije transfere prvi čovek Zvezde očekuje još nekih deset miliona.

– Crvena zvezda će u ovoj godini zaraditi 55 miliona evra. To ne može da isprati niko. I moram ponovo da napomenem da ćemo 50 miliona zaraditi iz inostranstva. Mi smo sebe osposobili da zarađujemo ogromne pare iz inostranstva Mi smo održiv sisrtem i to ne može da prati niko – poručio je Zvezdan Terzić u svom, dozirano prepotentnom stilu.

Iskusan u poslu koji obavlja već više od jedne decenije, prvi operativac Zvezde taksativno je nabrojao iz kojih sve izvora će se popuniti budžet kluba ove sezone.

– Imamo 30 miliona od Lige šampiona, pet miliona od ulaznica, pet miliona od Gazproma, pet miliona od tv prava i sitnijih sponzora i očekujemo deset miliona od transfera. Ako budemo hteli, to može da bude i više, ali prodajom najboljih igrača jedemo sopstven supstancu, a mi nismo trgovačko predužeće, nego fudbalski klub i cilj nam je da osvajamo titule. Takođe, nije nam cilj da smanjujemo rashod, nego da povećavamo prihod. Ako hoćemo da budemo ozbiljni u Ligi šampiona moramo da prihod podignemo na 80, 90 miliona. Trenutno, imamo najmanji budžet u Ligi šampiona.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari