Rade Bogdanović: Mi smo limitirani i slabo vođeni 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Srbije su otišli na Evropsko prvenstvo, ali daleko od toga da su blistali. Odigrali su mršavih 2:2 sa Bugarskom, nakon čega je bivši fudbaler Rade Bogdanović istakao da je sve to posledica toga što je naša selekcija „limitirana i slabo vođena“, piše Direktno.

Nekadašnji napadač Železničara, madridskog Atletika i Verdera poznat je kao neko ko nema dlaku na jeziku kada komentariše stanje u srpskom fudbalu, a tako je bilo i posle remija protiv Bugarske.

Komentarisao je i veliki pad „orlova“ u drugom poluvremenu, pa se činilo da je nateren izašla neka potpuno druga ekipa.

– Ne znam šta su popili kad su otišli unutra, pa da onako izađu na teren. Ovo je jako skromna i kvalitetom limitirana reprezentacija. Imamo jako puno nedostatataka u smislu vođenja. Ne slažem se da je cela nacija očekivala da ćemo da sameljemo Bugare, jesu oni limitirani i poslednji na tabeli, ali poznajemo i jako dobro našu reprezentaciju – rekao je Bogdanović gostujući na RTS, pa je dodao:

– Nije čudo što je došlo do pada koncentracije i discipline, a bogami neke taktičke varijante koje su prouzrokovale stresnu i problematičnu utakmicu koja je završena „hepiendom“. Mi na svakoj utakmici dobijemo neki takav gol, imali smo to tprotiv Švajcaraca, pa protiv Crne Gore, to protiv jakih ne sme da se dešava – istakao je Bogdanović.

Skrenuo je pažnju Bogdanović i na šta se mora obratiti pažnja posle proslave plasmana na Euro.

– Kada posle toliko godina odete na Evropsko prvenstvo – svi su srećni, ali se postavlja ptianje zašto se toliko godina nije otišlo na Euro. Svih ovih godina isti ljudi rukovode i selektiraju u našem fudbalu. Da bismo otišli na prvenstvo, a da ne budemo vreća za udaranje, kao što smo bili u Kataru, mora mnogo toga da se promeni – rekao je Bogdanović i naglasio:

– Akteri kažu da je bio pritisak… Mi smo imali dve opcije – da pobedimo ili igramo nerešeno i odemo na prvenstvo, ali smo većim delom meča strepeli. Za prvenstvo moramo dobro da se spremimo, sad na koji način – to je pitanje za selektora. Pričali smo od početka, ovaj sistem igre je rizičan i provaljen. Nas su Bugari provalili u smislu načina igre. Nemamo određene varijante kad te neko provali, pa da mu suprotstaviš nešto drugo i da ga nadmudriš. Mora mnogo da se radi, nismo superiorni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari