Rade Bogdanović nije skinut sa RTS: Stručni konsultant, oštrog jezika, od večeras opet analizira mundijalske mečeve 1foto screenshoot RTS

Navodi o raskidu saradnje Radio televizije Srbije i bivšeg fudbalera ispostavili su se netačnim.

Iako je Rade Bogdanović sam, u noći remija najboljih fudbalera Srbije i Kameruna (3:3), najavio kraći predah od kontinuranog komentarisanja utakmica na Svetskom prvenstvu mnogima je postao sumnjiv njegov izostanak iz večernjeg dela programa istog dana.

Sa premisom da je nepojavljivanje nekadašnjeg člana madridskog Atletika, nemačkog Verdera, holandske Brede… u emisiji Biser pustinje direktna posledica niza kritika izrečenih na račun igre našeg tima protiv afričke selekcije, sa akcentom na nerezonsko (ne)reagovanje selektora Dragana Stojkovića posle 3:1 za Orlove.

Međutim, komentari tog tipa na društvenim mrežama nemaju veze sa istinom. Iako su na adresu odgovornih u RTS stizali prigovori na slobodu i oštrinu Bogdanovićevih nastupa, sa nekih važnijih adresa, niko iz Takovske 10 nije doveo u pitanje ostatak ugovora sa atraktivnim stručnim konsultantom.

Tako da će Rade Bogdanović od večeras ponovo sedeti na svom mestu u studiju Javnog servisa i u prepoznatljivom stilu, bez zadrške i argumentovano, komentarisati dešavanja na terenima u Kataru. Što tokom utakmica drugih selekcija, što u predstojećem meču Orlova, na kraju borbi u G grupi, 2. decembra protiv Švajcarske (20.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari