Radnički i Partizan igraju najzanimljiviji meč kola Superlige 1Foto STARsport

Fudbaleri Partizana i Radničkog imaju isti bodovni učinak i skoro identičnu gol razliku (crno-beli +6, Nišlije +8) posle devet krugova superligaške trke, pa im je subotnji međusobni okršaj na „Čairu“ idealna prilika da se osame na poziciji iza liderske Crvene zvezde i nastave da jure pet koraka zaostatka za braniocem titule i učesnikom ovosezonske Lige šampiona.

S (po) šest pobeda, dva remija i jednim porazom poravnati su i u šansama za pobedu i volji za istom, pa nijedna ekipa ne može da ponese zvanje favorita. Ni domaćin zbog toga što igra pred svojom publikom i ima trenera koji je s ranijim klubovima umeo da zakoči „parni valjak“, ni gosti zbog trofejne tradicije i boljeg skora u duelima sa Nišlijama kroz celu istoriju, pa i prošle sezone (šest bodova iz tri meča). Iz tog razloga ni iz jednog tabora ne ispaljuju bombastične izjave.

– Ponosan sam kako smo otvorili sezonu i veoma mi je drago što Partizan dočekujemo u najboljem mogućem raspoloženju – poručio je posle Kup slavlja nad niželigaškom Bežanijom šef stručnog štaba niškog kluba Nenad Lalatović, jedan od zaslužnijih za to što je ovaj start sezone, s 20 od 27 mogućih bodova, najbolji u istoriji „Reala s Nišave“.

Na drugoj strani, Partizan je loše ušao u prvenstvo, ali se posle dolaska Zorana Mirkovića za komandanta ekipe rezultatski stabilizovao, a partija protiv Crvene zvezde pokazala je da inače limitiran tim može da odigra odlično kada to hoće i dovoljno se potrudi.

– Utakmica sa kvalitetnim rivalom kakav je Radnički prava je prilika da moji osporavani igrači pokažu da nisu slučajno bili onako dominantni kao na večitom derbiju. Očekujem zanimljiv duel i nadam se našoj pobedi – hvali svoj tim i strateg crno-belih.

Događaj na „Čairu“ biće zanimljiv i zato što će ga voditi jedan od najboljih sudija na svetu Milorad Mažić i to posle dugog odsustvovanja iz Superlige Srbije, ali i zato što je Partizan, poučen zavrzlamom oko (ne)regularnog gola Zvezde u prošlonedeljnom večitom derbiju, odlučio da ga dodatno sam snima.

Milojević: Mladost preča od PSŽ-a

Ne možemo i ne smemo da mislimo na Pari Sen Žermenu. Igrači znaju da nam je prvenstvo apsolutni prioritet. Dolazi nam jako dobra ekipa, koja je pre dve godine izborila učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope, prošle je došla do finala Kupa, ove sezone ima velike ambicije u domaćim takmičenjima, a Nenad Milovanović je trener sa najdužim stažom u domaćem prvenstvu i uvek zna šta hoće. Nikada nam nije bilo lako sa njima – apelovao je Zvezdin trener Vladan Milojević pred „generalku“ za sledeći meč Lige šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari