Radnički na moćnu Barselonetu 1Uroš Stevanović FOTO KVK Radnički

Posle glatkog „potapanja“ autsajderskog Dinama iz Tbilisija, u prošlom kolu, vaterpolisti Radničkog sele se iz Kragujevca u Španiju, da bi u večerašnjem megdanu sa Barselonetom (19.00) probali da uhvate bodovni priključak za vodećom četvorkom grupe A, najbližom proboju do završnog turnira Lige šampiona u Srbiji, sa Novim Beogradom kao sigurnim učesnikom.

Aktuelni prvak naše zemlje nalazi se na pretposlednjem mestu u društvu od osam ekipa, sa (po) jednom pobedom i remijem, tri poraza i četiri boda, dok domaći sastav drži poziciju iza Olimpijakosa (13) i Breše (11), sa jednakim saldom kao Novi Beograd (7) i Ferencvaroš (7).

– Ovo je najvažnija utakmica i za nas i za Barselonetu. Ekipa koja izgubi imaće daleko manje šanse za plasman na Fajnal – ejt, jer su Olimpijakos i Breša otvorili dobro otvorili grupu, a Novi Beograd je već učesnik završnice. Četvrti tim traži se u krugu našeg domaćina, Ferencvaroša, nešto manje Jadrana iz Splita i nas – jasno je treneru Urošu Stevanoviću.

– Biće ovo veliko iskustvo za eve naše igrače, Barseloneta je fenomenalna ekipa. Dugi niz godina igraju u sličnom sastavu  a prošlu sezonu su završili kao četvrti u Evropi. Naši su stari dužnici iz finala LŠ 2014. godine, igranom baš u Barseloni. Ne možemo da im pretimo ni po sadašnjim rezultatima ni odnosom sastava, ali je sigurno da imamo svoju šansu u ovom meču – smatra mladi stručnjak sa klupe regionalnog prvaka.

Dvojac sutra u bazenu

Novi Beograd svoj meč šeste runde A grupe Lige šampiona igra sutra u Tbilisiju, protiv „fenjeraša“ Dinama (19.00), i sve osim pobede izabranika Vladimira Vujasinovića računalo bi se kao podbačaj. Crvena zvezda svoja nadmetanja u grupi B nastavlja sat kasnije u Bukureštu, gde je čeka Steaua. To bi trebalo da bude zicer za pretposlednje crveno-bele (tri boda), jer rumunski tim zna samo za poraze (0).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari