Radnički uručio priznanja Dušanu Ivkoviću i Aleksandru Vučiću 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Košarkaškom treneru Dušanu Ivkoviću danas je uručena plaketa za životno delo povodom 100 godina od osnivanja Sportskog društva Radnički.

Njemu su priznanje predali najmlađi članovi kluba, za koje je rečeno da su „budućnost Radničkog“.

Ivković je izrazio zahvalnost na priznanju i rekao da je u 100 godina „Radničkog“ bilo mnogo sportista i navijača koji bi zavredili to odlikovanje.

„Možda bi ovo odlikovanje bilo primerenije da je za vernost. Kaže se ‘veran kao pas’, a ja sam to ostao Radničkom“, rekao je Ivković i dodao da želi da Radnički funkcioniše i narednih 100 godina.

On je naveo da su ga u Radnički pozvali pre desetak godina rečima: „Molim te dođi, uzeće nam Krst“. Ivković je istakao tim koji je u tom periodu mnogo radio i učinio da Radnički krene „savremenim korakom napred“.

„Rekli smo obeležećemo 100 godina, ali nećemo da se zadovoljimo podelom plaketa već ćemo da se trudimo da napravimo Radnički koji će da funkcioniše u narednih 100 godina. Da bi Radnički funkcionisao 100 godina, da bismo ponudili omladini sa Zvezdare i Crvenog krsta, celog Beograda i Srbije jedan ovako velelepan objekat, ne bismo u tome uspeli da nije bilo našeg predsednika Aleksandra Vučića“, rekao je Ivković.

Deca su uručila odlikovanje Radničkog i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Vučić je rekao da su se lako dogovorili oko Radničkog i onog što treba da se uradi, da su Crvena zvezda i Partizan popularniji, ali da svi imaju simpatije prema Radničkom.

„Gubitak čika Bore Cenića dovoljno govori kolika su imena prošla kroz Radnički i koliki je bio Radnički“, rekao je Vučić i dodao da je taj klub uspeo da sačuva svoje ime.

Vučić je najavio da će Radnički za dve i po godine dobiti, kako je rekao, velelepnu halu.

„Projektna dokumentacija se završava, detaljni regulacioni plan je urađen, upravo se vrši prenos određenih građevinskih parcela na državu. Mi završavamo taj posao i ja verujem da u septembru ili oktobru možemo da položimo kamen temeljac, a roku od 18 do 24 meseca biće završena ova velelepna hala“, rekao je Vučić.

Radnički uručio priznanja Dušanu Ivkoviću i Aleksandru Vučiću 2

„Kada sam prvi put razgovarao sa Dušanom oko toga šta bi trebalo da uradi za Radnički, u mnogim stvarima smo drugačije mislili, ali lako smo se lako dogovorili oko Radničkog. Popularniji su Zvezda i Partizan, imaju više navijača, ali svi zvezdaši i svi partizanovci su uvek voleli Radnički. Radnički je uvek imao simpatije svih, ali je mali broj njih poput gospodina Ivkovića bio odan ideji da Radnički opstane, da se ne živi od prošlosti već da napreduje i napravi velike korake u 21. veku“, dodao je Vučić.

Predsednik je izrazio uverenje da će za dve i po godine biti završeni svi objekti od više od 18.000 kvadrata, od čega 13.000 kvadrata u sportskim objektima i da će to biti ogroman podsticaj deci za stvaranje novih šampiona.

On je zahvalio svim velikanima Sportskog društva Radnički što su ostavili neizbrisiv trag u srpskoj sportskoj istoriji i na doprinosu koji su dali Srbiji.

„Odlikovanja se ne dobijaju lako, a ordenje mnogo teže. Vi ste nosioci Sretenjskog ordena, a dva ste dobili i od Josipa Broza tita, moralo je to da prođe ozbiljne komisije i stroge kriterijume za odlikovanja. Onoliko koliko možemo da pomognemo, mi ćemo kao država da izgradimo i uradimo. Kada smo počeli Dušan je bio skromniji, on je želeo da Radnički što manje košta državu, pa smo krenuli sa idejama, dva, tri, četiri miliona, oni su bili zadovoljni i na kraju smo došli do 15 miliona, a računam da će to biti i malo više“, naveo je Vučić.

„Ali, nije problem, imamo novac, završićemo ovo u kratkom roku. Mnogo hvala na svemu što ste uradili za Srbiju“, dodao je predsednik Srbije.

Vučić je na Instagram nalogu objavio fotografije uz opis da mu je je bila velika čast da sluša od domaćina sve o sportistima Radničkog.

„Mnogo toga sam naučio i video od onoga što smo zaboravili. Radnički je jedan od naših najstarijih klubova koji je uspevao da sačuva svoje ime i tradiciju. Radnički je uvek imao simpatije svih, ali je mali broj njih, poput gospodina Ivkovića, bio odan ideji da Radnički opstane, da se ne živi od prošlosti već da napreduje i da napravi velike korake u ovom 21. veku“, piše na njegovom Instagram nalogu.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari