Radonjić: Falio nam je još jedan korak do iznenađenja 1Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je posle utakmice u kojoj je njegov tim izgubio od Barselone sa 76:69 u 15. kolu Evrolige da je pobednika odlučio loš procenat šuta crveno-belih za tri poena.

„Analizirajući te podatke treba reći da bi sa boljim procentima imali veće šanse za pobedu. Bilo je tu i drugih grešaka, osim tih procenata. Bilo je i dobrih stvari. Borili smo se, nismo se predavali. Došli smo do završnice u kojoj smo imali šansu za iznenađenje. U tim trenucima je bilo grešaka. Mogli smo da šutnemo trojku i na manjoj razlici“.

Prvi stručnjak kluba sa Malog Kalemegdana je dodao da njegovim igračima puno znači kad ih bodri najbolji teniser sveta Novak Đoković.

„Bilo nam je veliko zadovoljstvo što je Đoković došao da nas bodri. Kao i uvek kada je dolazio, pokazivao je emociju i bio uz nas onako kako on to ume. Atmosfera je bila sjajna, šteta što nismo napravili još jedan korak da dođemo do tog iznenađenja, što bi u ovakvoj atmosferi bilo fantastično“.

Radonjić je objasnio zašto u u duelu sa Barselonom u ekipi nisu bili Eron Vajt i Ognjen Dobrić.

„Dobrić nije povređen, već je bolestan. Nije igrao ni prošlu utakmicu. Što se tiče Vajta, procenjeno je da ne želimo da ulazimo u fazu rizika. Treba ga očekivati vrlo brzo na parketu. Naravno, kompleksna je priča zbog duge pauze i teške povrede. Nadamo se da će biti brzo na parketu, kao i Dobrić“.

Crvenu zvezdu već za tri dana očekuje novi duel u Evroligi, a u Beograd stiže Bajern.

„Napori su ogromni u Evroligi. Igranje u ovakvom ritmu je nešto što iziskuje velike potrebe da prevazilazimo sve to dobrim karakterom koji smo pokazali da imamo. Čeka nas težak meč, Bajern je pokazao da ima razloga da se nada visokom plasmanu. Prvo da se regenerišemo koliko možemo i spremimo na pravi način, uz nadu da će još neki od igrača moći da nam pomogne“, rekao je trener Zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari